MES tria ERC per anar junts a les eleccions municipals


Temes relacionats

ERC descarta unir-se a SI en les municipals i iniciarà converses amb MES (31/gen/15)

MES obre la porta a anar amb ICV, ERC o la CUP-Procés a les municipals (28/gen/15)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la presentació de MES

Imatge d'arxiu de la presentació de MES

Moviment d'Esquerres (MES) i ERC negociaran un acord per formar una coalició electoral a les municipals. A l'assemblea d'aquest dijous, el nou partit ha decidit acceptar l'oferta dels republicans per davant d'ICV, amb la qual també havia mantingut converses. MES deixa clar que la seva intenció és formar un govern d'esquerres i no preveu un pacte postelectoral amb CiU.

Està previst que MES i ERC comencin a negociar la coalició aquest dilluns. El membre del Consell de MES Francesc Osan assegura que les dues formacions volen trencar l'hegemonia de CiU i que no preveuen cap acord postelectoral amb la federació nacionalista ni tenen cap intenció de negociar-lo.

Francesc Osan

No ens plantegem un acord amb CiU a Sant Cugat i ERC tampoc, pel que ens han comentat. No valorem aquesta opció. Volem ser una alternativa d'esquerres i sumar després ICV i la CUP.


L'alcaldable d'ERC, Mireia Ingla, no descarta taxativament l'acord amb CiU, però defensa la voluntat de formar una coalició d'esquerres que faci sortir la federació nacionalista del govern municipal.

Mireia Ingla

Ara no és moment de parlar si es descarta o no un acord amb CiU. No descartem un acord amb CiU, el nostre objectiu és ser el govern de la ciutat.


Al gener, MES va presentar-se a la ciutat i va anunciar la seva voluntat d'emprendre converses amb ICV-EUiA, ERC i la coalició CUP-Procés Constituent per plantejar una possible aliança d'esquerres de cara a les eleccions municipals. Tot i que les reunions entre els partits no van arribar a bon port, MES confia ara a aliar-se amb ERC per formar una coalició electoral i està disposada a sumar forces amb la resta de formacions d'esquerres després de les eleccions.

Moviment d'Esquerres (MES) és una fusió de NECat i Moviment Catalunya per formar un partit socialista i sobiranista. Els santcugatencs Ferran Villaseñor, Joan Gaya, Álvar Roda, Josep Maria Balcells i Jordi Angusto són alguns dels membres d'aquest nou projecte polític.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.