GxV i la uaSC presenten 816 signatures contra el pla de centralitat de l'EMD


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del projecte guanyador per a la nova centralitat de Valldoreix / Foto: EMD Valldoreix

Imatge d'arxiu del projecte guanyador per a la nova centralitat de Valldoreix / Foto: EMD Valldoreix

Gent per Valldoreix (GxV) i la uaSC han presentat 816 signatures a l'EMD de Valldoreix contra el projecte de la centralitat al territori, que inclou en un sol espai la construcció de 40 pisos, un gran supermercat i diversos equipaments municipals. Els dos partits veïnals qualifiquen el projecte de 'faraònic i especulatiu' i asseguren que comportarà un canvi del model urbanístic de Valldoreix. El membre de GxV Jaume Sanmartí demana a l'EMD que convoqui una consulta ciutadana per decidir el futur del pla.

La plataforma veïnal valldoreixenca acumula mesos fent campanya per aturar aquest projecte de l'EMD. Sanmartí alerta que la imposició d'aquest pla augmentarà els nivells de congestió i contaminació de la zona i posarà en perill el model urbanístic de Valldoreix.

Jaume Sanmartí

Els veïns no volen pisos a Valldoreix. Volen que es mantingui l'urbanisme que ha existit sempre a Valldoreix.


La uaSC i GxV creuen que les 816 signatures presentades són una mostra rellevant de l'oposició ciutadana que existeix al projecte i insten l'EMD a convocar una consulta per decidir-ne el seu futur.

El projecte de centralitat de Valldoreix
La proposta consisteix a remodelar la plaça del Casal de Cultura i convertir-la en una plaça envoltada d'equipaments culturals i comercials a més de blocs d'habitatges i un supermercat. La primera de les quatre fases començaria a construir-se a partir del 2015 en cas que l'EMD trobi vies de finançament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.