CIU i ERC rebutgen les al·legacions de l'EMD de Valldoreix al Pressupost del 2004


  • Comparteix:

Jordi Joly, tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda.

Jordi Joly, tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda.

L'equip de govern ha rebutjat les al·legacions presentades al Pressupost del 2004 per part de l'EMD de Valldoreix que considera que la transfarència assignada no compleix els paràmetres del conveni subscrit el 96 entre les dues administracions. Esquerra Republicana, que governa als dos equips de govern, ha explicat que comparteix la demanda de l'EMD però creu que la millor solució és la renegociació, per la via del diàleg, dels paràmetres del nou conveni. Tampoc s'han acceptat les al·legacions presentades pel PSC i una empresa del grup Núñez i Navarro.

Cap de les al·legacions presentades al Pressupost han pogut prosperar. Els vots vots de CIU i d'Esquerra s'han unit per desestimar les presentades pel PSC i l'EMD de Valldoreix, mentre que en el cas de l'al·legació de l'empresa Agodeca - del grup Núñez i Navarro - també s'hi ha sumat els vots del PP i ICV.

Especialment difícil ha estat el paper d'Esquerra Republicana a l'hora de votar la desestimació de les al·legacions presentades per l'EMD de Valldoreix ja que els republicans governen a les dues administracions. L'encarregat d'argumentar el sentit del vot ha estat Enric Tomàs que ha explicat que la demanda de l'Entitat és 'legítima' però ha advocat per restablir les relacions entre Sant Cugat i Valldoreix a través de la col·laboració i el diàleg:

Enric Tomàs

Els pactes entre Sant Cugat i Valldoreix estan en situació precària però cal una bona entesa i predisposició.


El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha explicat que es desestima l'al·legació perquè ja s'ha posat fil a l'agulla per la renovació del conveni i, de fet, ja s'ha calendaritzat l'elaboració del nou acord que ha de regularitzar la transfarència pressustària a Valldoreix en els propers exercicis. Joly, però, ha advertit que aquest nou pacte polític s'ha de fer en base a informes tècnics, i, per tant, la decisió no es pot pendre d'un dia per l'altre:

Jordi Joly

Hem establert un calendari. No es pot pendre la decisió avui per demà. La decisió ha d'avalar-se en informes tècnics rigurosos.


La presidenta de l'EMD s'ha mostrat dolguda per la decisió. Tot i que en el Pressupost del 2004 es transferirà el 100% del pressupostat - i no pas el 75% com fins ara-, Montse Turu creu que la congelació, des del 96, del conveni està hiptecant l'acció de govern de l'EMD a Valldoreix:

Montse Turu

La nostra obligació éa defensar els interessos dels veïns de Valldoreix i arribarem fins on sigui perquè es restitueixi el greuge que patim.


La presidenta de l´E0MD assegura que Sant Cugat ha de transferir uns 540.000 euros més de la quantitat consignada del pressupost de l´any 2004.

Les 10 al·legacions presentades pel PSC també han estat rebutjades. Els socialistes consideren que el Pressupost pateix greus dèficits de rigor i és el reflex d'una 'política financera basada en la despatrimonialització, la insuficiència financera i el malbaratament de recursos'. L'equip de govern ha explicat que són els informes de l'interventor municipal els que 'proposen' desestimar les al·legacions.

Pel que l'al·legació de l'empresa Agodeca S.A, tots els partits - llevat del PSC - han tancat files i han rebutjat la impugnació de Núñez i Navarro. El grup immobiliari argumenta que l'Ajuntament no ha fet una provisió pressupostària per fer front a una hipotètic dictamen en contra del consistori pels contenciosos oberts en la venda de terreny a Can Matas i la declaració com a terreny no urbanitzable a Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.