Sant Cugat competeix amb Terrassa pel centre d'apilament de biomassa


Temes relacionats

Sant Cugat es mou per acollir el centre d'acopi de biomassa del Consell Comarcal ( 9/oct/14)

Diputació i Generalitat se sumen al projecte vallesà de prevenció d'incendis ( 2/jul/14)

Les ciutats de la comarca demanen 2'6 milions més per a beques menjador (21/gen/14)

Sant Cugat tindrà una central de biomassa a la zona de Can Calopa (18/des/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat lluitarà per acollir el centre d'acopi de biomassa / Foto: Consumer.es

Sant Cugat lluitarà per acollir el centre d'acopi de biomassa / Foto: Consumer.es

Sant Cugat i Terrassa són les dues ciutats que s'han postulat davant el Consell Comarcal per acollir el centre d'apilament de biomassa. El nostre municipi està en converses amb l'Incasòl perquè cedeixi uns terrenys a tocar del cementiri per ubicar-hi la instal·lació. L'equip de govern, que diu tenir el suport del Consorci del Parc de Collserola, confia a ser la localitat escollida pel fet de tenir molta massa forestal.

Sant Cugat continua movent fitxa per ser la seu d'aquest centre de trituració i assecatge de restes forestals per generar energia renovable. El regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha explicat que al consell de barri de les Planes que l'Ajuntament està en converses amb l'Incasòl perquè cedeixi uns terrenys al costat del cementiri. Es descartarien Can Calopa, el turonet de les Planes i el solar del Parc de Ramon Barnils.

Els contactes amb l'Incasòl estan força avançats. De fet, el mateix Institut Català del Sòl té ja redactat un conveni amb el consistori per fer un estudi sobre la viabilitat econòmica del projecte. En un termini màxim de dos mesos, el Consell Comarcal del Vallès Occidental decidirà quina ciutat de la comarca, de les dues que s'han postulat, acollirà les instal·lacions. Sant Cugat competeix amb Terrassa, tot i que Puigdomènech assegura que la nostra localitat 'té més números'.

Joan Puigdomènech

Tenim molta massa forestal que necessita gestió forestal. El mateix Consorci del Parc de Collserola reconeix Sant Cugat per fer la gestió del mateix parc.


En cas que Sant Cugat surti elegida, l'àrea de Medi Ambient proposarà que persones a l'atur amb experiència en aquest àmbit facin cursos de formació al Servei d'Ocupació Municipal (SOM) per optar a eventuals llocs de feina a les instal·lacions.

El centre s'emmarca en el programa 'Boscos del Vallès' del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Una iniciativa que també té el compromís de la Generalitat i la Diputació per anar junts en l'aplicació d'un nou model de gestió forestal a la comarca. El pla és desenvolupar el projecte fins al 2017 amb subvencions comarcals del PUOSC de la Generalitat i de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació, seguint els acords del Consell d'alcaldes i alcaldesses.

És un projecte vist amb bons ulls per l'Ajuntament ja que entronca amb la voluntat que tenia el consistori de construir una central de biomassa a la ciutat al 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.