Romeva deixa ICV: 'No crec en una Catalunya sobirana dins d'Espanya'


Temes relacionats

10 santcugatencs participaran a la convenció nacional d'ICV (26/feb/15)

Romeva presenta a Sant Cugat 'Som una nació europea (i una carpeta incòmoda)' (22/oct/14)

Raül Romeva: 'No tenim un Cameron a l'altra banda, aquest és el problema' (22/set/14)


  • Comparteix:

Raül Romeva

Raül Romeva

L'exeurodiputat Raül Romeva ha deixat ICV, segons ha explicat ell mateix aquest dilluns a través d'un escrit al seu blog de Vilaweb. Romeva apunta que ICV 'ha posat rumb cap a una Catalunya dins d'Espanya' mentre que ell aposta clarament per dotar Catalunya d'estructures d'estat. L'exeurodiputat santcugatenc també sosté que no veu possible 'una Catalunya sobirana dins d'una Espanya plurinacional', tal com ha defensat ICV a la convenció nacional d'aquest cap de setmana.

Romeva, que no va assistir a la convenció nacional del partit d'aquest cap de setmana, explica que els esforços de la formació perquè una Catalunya sobirana formi part d'una Espanya plurinacional no han donat els resultats esperats. Per Romeva, la solució a la crisi actual passa per la construcció d'un nou marc relacional entre Catalunya i Espanya dotant el país d'estructures estat que li permeti donar resposta a les necessitats globals i col·lectives.

Romeva recorda que el seu posicionament a favor de la independència és una tesi que ha defensat en els últims temps i que ha quedat recollit en el seu últim llibre 'Som una nació europea (i una carpeta incòmoda)'. L'expolític santcugatenc afirma que la seva sortida d'ICV era una decisió meditada durant temps però que, 'vistos els resultats de la convenció', no ha tingut cap més opció que donar-se de baixa del partit.

En el que ha estat diu el text 'més difícil que mai hagi escrit', Romeva apunta que en el full de ruta emprès per ICV hi ha hagut equivocacions, però que 'equivocar-se forma part del camí'. No obstant això, ha situat el moment actual com a 'crucial' per al futur del país i és per això que, en un moment de decisions importants, considera que la formació ecosocialista no ha resolt bé el camí a seguir a partir d'ara amb relació al procés sobiranista.

Romeva també ha fet molt èmfasi en el seu text a la 'comprensió' i 'respecte' que espera de l'entorn polític sobre la seva decisió. 'Tothom ha de trobar el seu lloc', assenyala l'exeurodiputat, que també apunta que se'n va 'per iniciar nous projectes', tot i que no aclareix quins.

L'eurodiputat santcugatenc d'ICV, Raül Romeva, va acomiadar-se a l'abril passat de la seva tasca al Parlament Europeu després de formar-ne part dues legislatures, el que equival a 10 anys. Actualment es dedica a la docència i és coordinador del Pacte Santcugatenc pel dret a decidir.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.