Desestimada la petició cautelar de SCC de retirar l'estelada de la plaça de l'estació


Temes relacionats

L'estelada ja oneja a Sant Cugat de forma indefinida (10/set/14)


  • Comparteix:

Imatge de l'estelada de Lluís Millet

Imatge de l'estelada de Lluís Millet

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona ha desestimat la petició de Societat Civil Catalana (SCC) de retirar de forma cautelar l'estelada de la plaça de Lluís Millet mentre no es resolgui la demanda interposada a l'Ajuntament per haver instal·lat aquesta bandera 'inconstitucional'. SCC va denunciar el consistori per col·locar l'estelada a la via pública després que l'administració es negués a treure-la.

El contenciós administratiu creu que no pot fer treure la bandera ja que això, diu, ho haurà de dictaminar el jutge que resolgui la demanda. La interlocutòria afegeix que la col·locació de l'estelada suposa un incompliment de la neutralitat administrativa, però que no és il·legal perquè no es tracta d'un període electoral. En aquest sentit, afegeix que 'una altra cosa seria que, efectivament, l'estelada continués instal·lada després de la convocatòria d'eleccions’, però en aquest supòsit 's’hauria d'acudir a la junta electoral central'.

L'estelada oneja des de la vigília de la Diada de forma permanent a la plaça de Lluís Millet, davant l'edifici de Can Maristany. D'aquesta manera, l'alcaldessa va complir la promesa de fer onejar la bandera independentista que li va entregar l'ANC de Sant Cugat en un lloc destacat del municipi de forma indefinida.

Abans de conèixer-se la decisió judicial, una delegació de Societat Civil Catalana, encapçalada pel seu vicepresident segon, el santcugatenc José Rosiñol, té previst reunir-se aquest dimarts amb l'alcaldessa, Mercè Conesa. En la trobada, l'associació vol presentar-li els seus objectius i intercanviar punts de vista respecte la relació de Catalunya amb l'Estat espanyol.

Aclariment
Inicialment, la informació publicada aquest dilluns per l'agència Efe apuntava de forma errònia que el que feia el jutjat era desestimar la petició de SCC de retirar l'estelada, quan es tracta d'una mesura cautelar a l'espera que es resolgui la denúncia presentada per l'entitat contra el consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.