ICV-EUiA demana a l'Ajuntament que faci complir la Llei contra l'homofòbia


  • Comparteix:

El col·lectiu LGTB celebra al Parlament l'aprovació de la Llei contra l'homofòbia / Foto: ACN

El col·lectiu LGTB celebra al Parlament l'aprovació de la Llei contra l'homofòbia / Foto: ACN

ICV-EUiA presentarà en el proper ple una moció on demana a l'Ajuntament que s'impliqui en el desplegament de la Llei contra la LGTBfòbia. Els ecosocialistes volen que es faci divulgació tant als mitjans públics com al web municipal, Santcugat.cat, per garantir els drets del col·lectiu LGTB (Lesbianes, Gais, Transgèneres, Intersexuals i Bisexuals).

Malgrat que la Llei es va aprovar al Parlament fa cinc mesos, la plataforma LGTB.cat i els grups polítics que hi van votar a favor han demanat al govern un desplegament real de la norma i una campanya informativa per als centres educatius, per al personal del 112, per als cossos policials i per als professionals de la salut.

La regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana ha criticat a Cugat.cat la passivitat del govern respecte l'aplicació de la Llei contra l'homofòbia.

Roser Casamitjana

La llei es va aprovar l'octubre passat, però encara no s'ha fet res perquè s'apliqui. Des del Parlament i des del govern no s'ha aplicat ni s'ha fet res per donar-la a conèixer.


El ple del juliol de l'any passat ja va manifestar el suport a la llei pels drets de les persones LGTB i per l'eradicació de la LGTBfòbia que llavors tramitava el Parlament. La moció inicial de la CUP, esmenada per CiU, va rebre el suport del ple municipal amb l'excepció del PP, que hi va votar en contra, i dels regidors d'UDC, que es van abstenir.

La llei contra l'homofòbia es va aprovar al Parlament a l'octubre passat amb el suport de tots els grups de la cambra, excepte el PP i UDC. La norma regula aspectes del món laboral, els mitjans de comunicació, la família, els serveis socials, l'educació i la salut i estableix multes si no es compleix. Així, per exemple, les expressions vexatòries que incitin a la violència i la convocatòria d'actes que promoguin l'odi al col·lectiu són sancionables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.