CDC i UDC defensen les bones relacions de la federació nacionalista


  • Comparteix:

Cristina Paraira (UDC) i Joan Maria Terribas (CDC)

Cristina Paraira (UDC) i Joan Maria Terribas (CDC)

Els presidents locals de CDC i d'UDC defensen les bones relacions que hi ha dins la federació nacionalista a Sant Cugat. Els dos dirigents han assegurat a Cugat.cat que la tensió provocada per les declaracions de diversos alcaldes de CDC contra el líder d'UDC Josep Antoni Duran i Lleida pel seu posicionament en el procés sobiranista no s'han traslladat a l'àmbit local.

El conflicte dins de CiU ha estat provocat per les declaracions dijous passat dels alcaldes de Mataró i Figueres, tots dos de CDC, en les quals qüestionaven el paper de Duran i Lleida. Aquestes valoracions van provocar la resposta de diversos membres d'UDC i han obligat a CiU a defensar públicament la 'solidesa' de la federació nacionalista.

Tot i les tensions dels darrers dies, el president de CDC, Joan Maria Terribas, ha assegurat que 'no hi ha aquesta crispació', sinó un 'excés de gesticulacions, que s'haurien d'evitar'. El dirigent creu que 'el fet que Duran i Lleida doni la seva opinió no ha d'estar considerat com entorpir' i ha afegit que les relacions a Sant Cugat són molt bones.

Joan Maria Terribas

A vegades fem un excés de gesticulacions i les hauríem d'evitar, però crec que no hi ha pas aquesta crispació que sembla que es vol fer ressò. A Sant Cugat, les relacions amb UDC són molt bones.


De la seva banda, la presidenta d'UDC, Cristina Paraira, també ha defensat les bones relacions a Sant Cugat, ja que els dos partits es complementen a àmbit local. Per això ha assegurat que aquestes 'picabaralles' es veuen amb prudència i ha demanat que tothom faci esforços per evitar-les.

Cristina Paraira

No ens agraden les picabaralles. Som dos partits que anem en una coalició que ha funcionat molt bé. Hauríem de fer tots esforços per evitar-les.


A àmbit nacional, CiU ha fet una crida als candidats i responsables territorials i sectorials dels dos partits a respectar els òrgans de direcció, els seus dirigents i responsables institucionals, així com l'autonomia de cada formació.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.