Villaseñor (MES) nega que abandonés el PSC per assegurar-se ser regidor


  • Comparteix:

Villaseñor, en una intervenció al ple

Villaseñor, en una intervenció al ple

L'exalcaldable del PSC i número 2 a la llista d'ERC-MES, Ferran Villaseñor, nega que abandonés la candidatura socialista per assegurar-se ser regidor en el proper mandat. En una resposta a una carta oberta del primer secretari del PSC a Sant Cugat, Michael Cáceres, Villaseñor remarca que no tenia previst tornar a la política local i que, si aquell era l'objectiu, s'hauria quedat al seu anterior partit, on hauria estat el candidat, regidor i portaveu. L'exportaveu del PSC al ple lamenta la carta de Cáceres, on veu un atac personal que no separa l'esfera personal de la política.

Segons Villaseñor, no va continuar el PSC perquè no es van donar les condicions per fer-ho: suport de la direcció nacional, unitat de les esquerres i reunificació del socialisme local en una candidatura de coalició. Arran de la creació de Moviment Catalunya, plataforma que amb Nova Esquerra Catalana donaria pas a MES, Villaseñor va defensar, assegura, ampliar l'espai socialista i que, en cas de no ser així, caldria buscar un nou candidat. A partir d'aleshores, explica, va intentar aconseguir sense èxit que es fes realitat aquest objectiu però, en paral·lel, 'tot es va moure, fins i tot els recanvis'. Mentrestat, Villaseñor diu haver fet tots els esforços possibles fins al final per eixamplar l'espai socialista i evitar haver de marxar, tal com finalment va acabar fent.

A la carta, el número 2 d'ERC-MES destaca que no tenia previst tornar a la política local, però que ha fet aquest pas per 'l'empenta de centenars de persones, el somni de canvi de govern, fer créixer MES i per no haver pogut acabar la feina'. Villaseñor recorda que no va a les llistes d'ERC-MES a títol individual, sinó que la nova formació integra la coalició amb un protocol de relacions, un programa conjunt i llibertat de vot en temes supramunicipals. En aquest sentit, també demana al PSC que no es confongui d'adversari polític, perquè MES no ho és.

El debat sobiranista
Villaseñor assegura que el debat sobiranista ha fet forat a la ciutat. L'exalcaldable socialista remarca que el seu posicionament no va ser igual al majoritari del PSC i que va votar en consciència allò que creia sobre el dret a decidir, una acció que no considera cap traïció. En la carta, també admet que tant de bo s'hagués tingut la visió per acabar la seva etapa política al novembre, quan va tenir lloc la consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya. En aquest sentit, destaca que 'intentar salvar les situacions o continuar per amistat' és negatiu tot i els principis positius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.