Arran celebra els 20 anys de lluita juvenil i recorda que queda camí a fer


Temes relacionats

Arran Sant Cugat neix per capitanejar la lluita juvenil per la independència ( 3/jul/12)

Maulets denunciarà durant la Hispanitat l'ofensiva del PP i el PSOE contra l'independentisme (30/set/02)


  • Comparteix:

Aquest dimarts Arran ha dut a terme una roda de premsa per commemorar els 20 anys de lluita juvenil

Aquest dimarts Arran ha dut a terme una roda de premsa per commemorar els 20 anys de lluita juvenil

La lluita juvenil a Sant Cugat encara té feina a fer en àmbits com la precarietat laboral, l'accés a l'habitatge, la manca d'oferta d'oci i d'espais per a les entitats. Aquest és el missatge que Arran Sant Cugat ha llençat amb motiu del balanç dels 20 anys del moviment juvenil de l'esquerra independentista endegada pels Maulets. Arran, sorgida de la fusió de Maulets i la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), ha subratllat fites com l'okupació de la Masia Torreblanca, la consolidació del teixit associatiu i la creació de la Festa Major Alternativa (FMA).

La lluita juvenil de l'esquerra independentista va néixer a Sant Cugat amb el grup Maulets Sant Cugat el 1995. El 2003 s'hi va sumar l'agrupació juvenil Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) a Sant Cugat.

L'integrant d'Arran Pere Roc ha explicat a Cugat.cat que, tot i que s'han de reconèixer les fites aconseguides, queda molta feina a fer en àmbits com la qualitat laboral dels joves, l'accés a l'habitatge, la creació d'espais per a les entitats de la ciutat i la falta d'oferta d'oci juvenil i popular al municipi.

Pere Roc

A Sant Cugat la lluita juvenil té molt camí per recórrer. Hi ha una impossibilitat material d'emancipar-se, en l'àmbit laboral hi ha un atur preocupant i la qualitat de la feina és molt precària.


Festa a Mira-sol
L'entitat ha anunciat que la celebració central dels 20 anys de lluita juvenil de l'esquerra independentista serà aquest divendres al Casal de Mira-sol, on se celebrarà des de les vuit del vespre un acte polític, un sopar popular i un concert.

A la trobada, hi participaran el Casal Popular La Guitza, Endavant, la CUP i agrupacions d'Arran del Vallès Occidental com la de Terrassa i la de Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.