La CUP-Procés presenta el seu codi ètic com a garantia de bones pràctiques


Temes relacionats

La CUP i PC convoquen una nova assemblea per fer el programa electoral (10/mar/15)

Dimitri Defranc, número 4 a la llista de la coalició CUP i Procés Constituent (26/feb/15)


  • Comparteix:

Presentació del codi ètic

Presentació del codi ètic

Limitació de mandats, sous i càrrecs son alguns dels punts que conté el codi ètic de la coalició CUP-Procés Constituent, que també posa de relleu el compromís amb la banca ètica, l'assemblearisme i les lluites socials. En total, són onze punts que la formació considera el marc de relació que vol establir amb els santcugatencs.

Dos mandats consecutius són el límit que la formació fixa perquè els seus membres ocupin càrrecs electes. La limitació també afecta les retribucions per aquestes responsabilitats i la seva duplicitat. D'aquesta manera, els membres de la CUP-Procés Constituent només podran percebre un sou que superi 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i no podran ostentar més d'un càrrec ja sigui públic o intern.

L'assemblea com a marc de presa de decisions i punt de trobada amb la ciutadania és un altre compromís del codi presentat aquest dimarts. El text també referma el compromís de l'organització a ser corretja de transmissió de les lluites i moviments socials de Sant Cugat. Precisament, el municipalisme com a primer pas per a la construcció nacional també queda fixat en el document.

La cap de llista, Núria Gibert, afirma que la intenció de donar cos a aquest document és evitar que les intencions polítiques quedin només en paraules 'que sonen bé'.

Núria Gibert

És important dotar d'eines les intencions que manifestem. L'honorabilitat i l'honradesa són paraules boniques però sense garanties no serveixen per res.


El text també aposta per la participació, ja sigui sumant propostes a la candidatura o bé com a instrument de control ciutadà de l'acció de la formació. Aquesta voluntat es fa arribar a la presa de decisions i s'estableix que les qüestions estratègiques siguin debatudes i decidides a través de la implicació dels veïns.

La candidatura també es compromet a garantir la seva independència i per això es compromet a no contraure deutes amb entitats financeres i a utilitzar la banca ètica.

La transparència és un altre concepte que queda fixat en el document ja que s'ha assolit el compromís de fer pública tota la informació que generi la candidatura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.