Puig dóna explicacions sobre la sentència d'enderroc de les cases il·legals


Temes relacionats

El TSJC obliga l'EMD de Valldoreix a demolir tres cases per llicències il·legals ( 6/feb/15)

L'EMD defensa la legalitat de les llicències de les cases afectades per l'enderroc ( 6/feb/15)


  • Comparteix:

Puig és president de l'EMD

Puig és president de l'EMD

El president de l'EMD, Josep Puig, enviarà aquest dilluns una carta als valldoreixencs donant explicacions sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga l'entitat a enderrocar tres cases edificades amb llicències de reparcel·lació i obres 'fraudulentes', propietat de l'empresa Bei Barcelona. A la missiva Puig surt al pas de les crítiques de l'expresidenta de l'EMD, Montse Turu, ara vinculada a GxV, i recorda que durant el mandat d'aquesta 'també es van atorgar tres llicències' com les afectades per l'enderroc que ara afronta l'entitat.

'La irresponsabilitat de desinformar' és el nom de la carta que Puig farà arribar als valldoreixencs i amb la qual defensa la gestió de l'EMD en el cas de les cases il·legals ubicades a la cantonada dels carrers de Coster i Sant Francesc i propietat de Bei Barcelona. Puig desvincula l'actual equip de govern, format per CiU-Actuem, de l'època en què es va atorgar les citades llicències. El president no esmenta que va ser durant un mandat de CiU quan es va atorgar la llicència (1999-2002) però sí que apunta que des de 2003 i fins al 2011 la Candidatura de Progrés (CPCV), amb Montse Turu, va atorgar llicències afectades per la mateixa casuística que afronta l'EMD.

Josep Puig remarca que la situació 'és prou complexa' com per 'buscar culpables en l'actual govern', en referència a GxV, dels quals diu rebre una 'crítica desmesurada i furibunda'. El president torna a defensar la gestió i la legalitat de les llicències atorgades i recorda que tant l'EMD com la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat s'han regit per una normativa urbanística 'que ara els tribunals interpreten i apliquen d'una manera diferent'.

En la defensa de la gestió de l'EMD, Puig inclou totes les forces polítiques que han governat l'entitat en els últims 13 anys, des de l'atorgament de les citades llicències. Puig lamenta que arran d'aquest assumpte els partits de l'oposició 'facin demagògia per aconseguir rèdits electorals'.

Puig ha llegit la carta a la junta de veïns de Valldoreix d'aquest dijous. En declaracions a Cugat.cat ha explicat que la missiva s'envia als ciutadans per defensar dels atacs rebuts a la gestió de l'EMD en aquest afer.

Josep Puig

Si hi ha algú que ens culpabilitza nosaltres per aquesta gestió. El més normal és que nosaltres ens defensem.


El cas
El cas neix al 2002 quan dos veïns van denunciar la reparcel·lació i construcció il·legal de tres cases. Malgrat que l'assumpte va quedar arxivat el gener de 2014, el recurs d'apel·lació dels denunciants va ser estimat pel tribunal, que va condemnar l'EMD a demolir els habitatges..

El TSJC també anul·la el decret de l'entitat municipal en què concedia una nova llicència de reparcel·lació, legalitzant les cases. Segons la resolució judicial, amb data de 12 de novembre, l'administració tenia tres mesos per fer efectiu l'enderroc una vegada rebés la sentència. El període ja ha expirat però actualment l'EMD s'està assessorant per afrontar la sentència amb el mínim de perjudicis per als valldoreixencs. Les cases afectades no ha estat demolides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.