Pressió veďnal pel reompliment amb terres netes del clot de Can Fatjó


  • Comparteix:

Massanés i Sánchez en la presentació de la proposta de moció conjunta contra l'abocador de Can Fatjó

Massanés i Sánchez en la presentació de la proposta de moció conjunta contra l'abocador de Can Fatjó

La Plataforma contra l'abocador de Can Fatjó, la Federació de Veďns de Sant Cugat (FAV) i la uaSC solˇliciten a tots els partits amb representació al ple que debatin la clausura del clot de Can Fatjó dels Aurons. Les plataformes veďnals exigeixen que l'empresa explotadora, Puigfel, reompli el sot de més de 70 metres amb terres netes, complint el requeriment de la Generalitat al 2013. Els promotors de la moció asseguren que, mentre no es tapi el forat, es manté el risc que l'empresa aconsegueixi el permís per convertir l'espai, situat en terrenys de Cerdanyola a tocar de Sant Cugat, en un abocador de deixalles.

Dijous passat, el ple de l'EMD de Bellaterra va aprovar per unanimitat aquesta mateixa moció i aquest dimecres s'ha aprovat per unanimitat al ple de Cerdanyola. Els seus impulsors esperen que els partits amb representació al ple de Sant Cugat ho facin al proper ple, previst pel dilluns 20 d'abril.

La Plataforma contra l'abocador de Can Fatjó, la FAV i la uaSC denuncien que Puigfel ha incomplert el requeriment de la Generalitat, que al 2013 va ordenar a l'empresa l'inici de la restauració de Can Fatjó dels Aurons i una fiança d'1,5 milions d'euros. Les plataformes veďnals demanen ara a la Direcció General de Qualitat Ambiental que exerciti la seva potestat sancionadora i exigeixi el restabliment final dels terrenys a les seves condicions necessŕries per servir al seu destí urbanístic d'equipaments comunitaris.

El portaveu de la uaSC, Jaume Massanés, assegura que, tot i que la qualificació urbanística impedeix iniciar els trŕmits per fer un abocador, desconfien de Puigfel i dels seus procediments.

Jaume Massanés

Hi ha hagut mocions, sentčncies, ordres de la Generalitat,... i no s'ha fet. Quč hi ha al darrere que té tanta força i impedeix que el que s'ha de fer no es fagi?


Per aquest motiu, els promotors de la moció demanen el compromís dels polítics per garantir que l'empresa tapi el clot de Can Fatjó abans de les eleccions municipals i evitar que l'empresa pugui obtenir en un futur l'autorització per ubicar l'abocador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o ilˇlegal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancelˇlar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.