La Casa Aymat i Can Quitèria acolliran el Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil


  • Comparteix:

Grau-Garriga, Conesa i Escura en l'acte de presentació de l'acord / Foto: Localpres

Grau-Garriga, Conesa i Escura en l'acte de presentació de l'acord / Foto: Localpres

El Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil s'ubicarà en dues localitzacions que es complementaran entre elles: la Casa Aymat i la Masia de Can Quitèria. L'actual Museu del Tapís Contemporani, situat a la Casa Aymat, acollirà un espai de creació, recerca, investigació i formació, mentre que a Can Quitèria, que començarà a rehabilitar-se després de la Festa Major, s'hi establirà l'exhibició permanent d'obres de l'artista santcugatenc. Així ho han acordat l'Ajuntament i la família Grau-Garriga, que han elaborat un document previ que es presentarà al proper ple, dilluns vinent, i a partir del qual podrà treballar el nou equip de govern, passades les eleccions.

Masia de Can Quitèria
L'edifici disposarà d'un espai per acollir la col·lecció permanent de l'obra de Grau-Garriga en tots els seus formats. El conjunt d'obres provindrà de la col·lecció de l'Ajuntament, que disposa de 38 obres de l'artista, del dipòsit de la Fundació Grau-Garriga i d'altres dipòsits particulars. A més, Can Quitèria també oferirà una sala per a mostres temporals i un espai dedicat a documentar la història del tapís. Després de la Festa Major s'iniciaran les obres d'adequació de l'edifici.

Casa Aymat
L'actual Museu del Tapís Contemporani, situat a la Casa Aymat, acollirà un espai complementari del Centre Grau-Garriga, amb els arxius de l'artista, una biblioteca d'art tèxtil, tallers pedagògics, residència d'artistes i un programa educatiu sobre art tèxtil.

La filla de l'artista, Esther Grau-Garriga, assegura que la família està molt il·lusionada amb el projecte.

Esther Grau-Garriga

El pare estaria molt content de veure que bona part de la seva obra torna a casa. Ell estimava moltíssim Sant Cugat i aquesta obra només pot viure aquí.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, explica que el projecte té com a objectiu situar Sant Cugat com a referent cultural i reivindicar la figura de Josep Grau-Garriga.

Mercè Conesa

Aquesta ciutat volia anar més enllà en el reconeixement a l'obra i figura de Grau-Garriga a través de la creació d'un centre que porti el seu nom i esdevingui un referent a Catalunya i Europa.


Dilluns vinent, l'equip de govern presentarà al ple l'acord entre l'Ajuntament i la família Grau-Garriga per a la creació del centre. El projecte inicial ha estat elaborat per Pilar Parcerisas, autora d'una monografia sobre l'obra de l'artista. El document serà el punt de partida sobre el qual podrà treballar el nou equip de govern que es constitueixi passades les eleccions municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.