La CUP se solidaritza amb els condemnats per protestar al Parlament


  • Comparteix:

Els Mossos van carregar contra alguns indignats el passat 15 de juliol de 2011 / Foto: ACN

Els Mossos van carregar contra alguns indignats el passat 15 de juliol de 2011 / Foto: ACN

La CUP presentarà una moció en el ple de dilluns per instar la Generalitat i el Parlament a 'dur a terme totes aquelles accions necessàries per evitar l'ingrés a presó' de les persones condemnades arran de la manifestació del 15 de juny de 2011 davant el Parlament, lligada al moviment del 15M. El partit demanarà al ple que es posicioni 'a favor del dret a manifestació i expressió com a drets inalienables col·lectius recollits en la carta de Drets Humans'.

El regidor de la CUP Ignasi Bea considera que amb aquesta mesura s'està 'criminalitzant la protesta social'.

Ignasi Bea

De la mateixa manera que la 'llei mordaça' prohibeix coses com fer fotos a policies o fer escarnis, ara volen criminalitzar la protesta social en comptes de l'arrel del problema, que són les injustícies socials.


El 2011 es va convocar una manifestació a les portes del Parlament sota el lema 'Aturem el Parlament' en resposta a l'aprovació dels primers pressupostos de les 'retallades'. Arran d'aquells fets, el Tribunal Suprem (TS) ha condemnat a tres anys de presó vuit acusats de delicte contra les institucions de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.