El govern suspèn el pla de millora de Can Cabassa per reprendre el diàleg veïnal


  • Comparteix:

Pere Casajoana, en la seva última roda de premsa com a tinent d'alcalde de Territori / Foto: Localpres

Pere Casajoana, en la seva última roda de premsa com a tinent d'alcalde de Territori / Foto: Localpres

El ple ha aprovat amb el suport de tots els partits, tret del PP, obrir un nou període d'informació pública per reobrir el diàleg amb els veïns del sector de Can Cabassa, pendent d'un Pla de Millora Urbana (PMU) que ara queda suspès. Aquesta paralització arriba després que l'equip de govern prengués en consideració les al·legacions veïnals per reduir el nombre d'habitatges públics a construir a la zona. A l'audiència pública, els afectats han anunciat la constitució d'una entitat per defensar els seus interessos durant el procés.

ESCOLTA-HO

La sessió plenària ha aprovat la suspensió temporal de la modificació de l'expedient urbanístic de Can Cabassa a l'espera que un procés participatiu enriqueixi el projecte -que inclou pisos de protecció oficial- i si escau el modifiqui, segons ha exposat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana. Uns habitatges amb els quals els veïns no estan d'acord perquè els relacionen amb inseguretat, ha reiterat el titular de l'àrea, a la sessió plenària.

Pere Casajoana

En cap cas és una situació negativa ni per a la gent que hi va a viure, ni per a la gent del voltant.


El PP i el PSC s'han alineat a l'hora de criticar la feina de l'equip govern i han argumentat que els procediments no han estat els adequats. ICV-EUiA i la CUP han coincidit en l'èxit que suposa per als veïns lligar el PMU a un procés de participació ciutadana.

La primera reunió prevista dins d'aquest nou període se celebrarà en breu, però serà ja el nou govern municipal que sorgeixi de les eleccions del 24 de maig qui posi sobre la taula la nova proposta inicial, al setembre.

Nova associació veïnal
Arran d'aquest procés, a l'audiència pública s'ha anunciat la creació de l'Associació de Veïns i Membres de Can Cabassa i Mas Gener. Ha estat de la mà de la intervenció de la seva portaveu, Montserrat Trujillo, que ha reiterat la voluntat que es paralitzi la modificació puntual del PGM de reestructuració de les zones verdes de Valldoreix, Mira-sol i la Floresta, així com la reobertura del període d'exposició pública del PMU. Trujillo ha demanat a les forces polítiques que sorgeixin de les eleccions que no donin el vistiplau al nou PMU si no té el suport vinculant dels veïns.

En el mateix torn, l'alcaldable de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Maria Rosa Comellas, ha demanat que el procés participatiu que s'enceti s'acompanyi d'una consulta popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.