El ple defensa el comerç local emblemàtic, però tomba la moció del PSC


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un establiment

Imatge d'arxiu d'un establiment

La moció del PSC per protegir els locals comercials emblemàtics de la ciutat ha estat rebutjada pel ple municipal, tot i que la majoria de grups comparteixen l'esperit de la proposta. El grup socialista proposava l'elaboració d'un catàleg d'edificis i locals comercials històrics per tal de determinar les mesures proteccionistes necessàries per a la seva conservació. La moció ha obtingut el suport del PSC i ICV-EUiA, mentre que el PP i la CUP s'han abstingut, i CiU hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

Els socialistes creuen que calen més polítiques públiques per ajudar el teixit comercial urbà i de proximitat. Especialment, asseguren que s'ha de protegir el comerç emblemàtic de la ciutat, que es veu amenaçat per la nova Llei d'arrendaments urbans (LAU) i que pot acabar veient-se obligat a tancar a causa de l'augment del preu del lloguer. En aquest sentit, la formació recorda que Sant Cugat disposa d'un patrimoni cultural, arquitectònic i econòmic vinculat al sector comercial que s'ha de protegir des de l'administració.

El portaveu del PSC, Pere Soler, ha lamentat que la majoria de grups municipals no hagin donat suport explícit a la proposta, ja que ha advertit que hi ha comerços emblemàtics que estan en risc.

Pere Soler

Hi ha comerços d'aquesta ciutat que estan en perill i són comerços emblemàtics que porten molts anys. Per culpa de la Llei d'arrendaments urbans poden abaixar la persiana i ho lamentarem tots.


Els grups municipals han valorat l'esperit de la moció, però la majoria han trobat a faltar més concreció. La CUP, que s'ha abstingut, ha defensat la necessitat de preservar el comerç local i de proximitat, però creu que és poc precisa perquè no defineix aspectes com què s'entén per emblemàtic. Una visió compartida per ICV-EUiA, que tot i així ha votat a favor de la proposta perquè la finalitat és protegir el comerç local i de proximitat. De la seva banda, el PP, que s'ha abstingut, ha justificat el seu posicionament per la manca de concreció.

CiU hi ha votat en contra en considerar que cal treballar més la proposta. Tot i així, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha assegurat que valoren la filosofia de la moció i ha defensat aquelles mesures per conservar la identitat pròpia de les zones comercials.

Carles Brugarolas

Compartim tothom les ganes que aquesta identitat pròpia es conservi i la volem potenciar. Estem treballant en aquesta direcció.


Brugarolas també ha recordat que Sant Cugat ja disposa d'un catàleg de protecció del patrimoni. La moció instava a elaborar un catàleg d'aquests comerços emblemàtics i determinar mesures proteccionistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.