El ple rebutja la moció de la CUP i no se solidaritza amb els condemnats del 15J


  • Comparteix:

Instantània dels fets del 15J / Foto: ANC / Guillem Sánchez

Instantània dels fets del 15J / Foto: ANC / Guillem Sánchez

El ple municipal ha tombat la moció de la CUP per evitar l'ingrés a presó de les persones condemnades pel bloqueig al Parlament del 15 de juny del 2011 amb vots en contra de CiU i PP, a favor per part d'ICV i de la CUP i l'abstenció del PSC. La formació ha proposat la revisió de la sentència, que qualifica de dubtosa i qüestionable, i demana que es respecti el dret a manifestació i expressió com a drets inalienables. La resolució del Tribunal Suprem (TS) condemna vuit persones a tres anys de presó pels fets.

ESCOLTA-HO

El regidor de la CUP Ignasi Bea considera molt greu que es pugui enviar persones a presó per protestar per les retallades més fortes que ha vist en democràcia.

Ignasi Bea

És molt greu que es pugui enviar persones tres anys a la presó, encara que no tinguin antecedents, pel fet de protestar per les retallades més fortes que hem vist en democràcia.


En resposta a Bea, Michael Cáceres i Jordi Puigneró, regidors del PSC i CiU, han expressat el seu rebuig a la moció i han mostrat el seu suport al Parlament de Catalunya com a 'eina de representació legítima' de la ciutadania. Tot i així, comparteixen amb la CUP la consideració de 'falta de proporcionalitat en la sentència'.

Cáceres / Puigneró

Crec que això no és manifestar-se: és insultar, assatjar i violar els drets de la persona. / Estem d'acord en la falta de proporcionalitat en la sentència.


La CUP recorda que l'Audiència Nacional espanyola va absoldre tots els acusats el juliol del 2014, argumentant el dret de protesta com a pedra angular del sistema de llibertats. Enfront aquesta sentència de l'Audiència Nacional espanyola, tant el Parlament com el govern van presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem, que ha condemnat vuit persones a tres anys de presó, acusats de pertorbar el normal funcionament del Parlament i delicte contra les institucions de l'Estat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.