Sant Cugat viu el darrer ple municipal d'un mandat marcat per la crisi


  • Comparteix:

Imatge del ple de comiat

Imatge del ple de comiat

L'ajuntament ha viscut aquest dilluns el darrer dels plens de l'actual mandat. Els partits han destacat el bon ambient d'aquests quatre anys i els esforços per arribar a acords amplis en un context de crisi econòmica. Els regidors que no repetiran o no ho faran en llocs destacats de les candidatures dels seus partits s'han acomiadat de la ciutadania i dels companys de ple.



ESCOLTA-HO

CiU
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha destacat la necessitat de l'acció política en institucions, tot i que la política no passi pels seus millors moments. Segons Conesa, han estat quatre anys durs per al país i per a la ciutat a causa de la crisi econòmica. L'alcaldessa ha afirmat que el ple ha lluitat contra la crisi i que es comença a viure una certa millora.

Mercè Conesa

A Sant Cugat i al país hem albirat alguna llum al final del túnel, però encara hi ha gent a la foscor i no podem baixar la guàrdia. Els 25 regidors han estat bel·ligerants amb aquesta crisi.


Conesa ha assegurat que les propostes, les esmenes i les crítiques de l'oposició han facilitat la millora de l'acció de govern. En aquest sentit, ha posat com exemple acords amplis assolits en plans com el de mobilitat i en l'aprovació de mocions. La portaveu de CiU, Cristina Paraira, ha posat el ple de Sant Cugat com a exemple de dignitat política.

PP
El portaveu del PP, Jordi Carreras, ha subratllat que el ple ha tingut un bon clima d'entesa durant el mandat. Les diferències entre els partits no han impedit, segons el popular, que els 25 regidors hagin servit Sant Cugat.

Jordi Carreras

Recordo que vaig dir que una de les coses que m'havia cridat l'atenció era l'ambient de respecte i el bon tracte dins les diferències.


PSC
El portaveu socialista, Pere Soler, ha assegurat que el mandat ha estat marcat per la crisi, el que ha suposat un creixement de les desigualtats socials, també a Sant Cugat. Soler ha destacat que s'hagin aprovat diversos plans, la majoria dels quals estan a mig fer, i ha lamentat el fet que el govern local no hagi aixecat la veu davant les retallades de la Generalitat. En paral·lel, Soler ha posat en valor la feina que ha fet el PSC des de l'oposició per millorar la ciutat.

Pere Soler

Hem intentat fer una oposició des de la construcció amb la voluntat de millorar la vida de la ciutat i la ciutadania, tot i que en alguns moments hem estat crítics.


ICV-EUiA
El portaveu del partit, Joan Calderon, ha recordat que l'acció política d'aquest mandat ha tingut lloc en un context de retallades, austeritat i dret a decidir. L'ecosocialista ha remarcat que hi ha hagut bona entesa al ple municipal durant els quatre anys, el que ha permès assolir acords amplis, com el pla de mobilitat, tot i la majoria absoluta de CiU.

Joan Calderon

Hem intentat ser constructius i ser honestos. Quan ha estat possible l'acord, hem tirant endavant i quan no ha estat possible, doncs, no ha estat possible.


CUP
El portaveu de la formació, Guim Pros, ha dit que la CUP no ha abandonat la política feta a peu de carrer, tot i haver entrat per primera vegada al ple municipal en aquest mandat. Segons Pros, el projecte de la CUP ha fet d'altaveu de les demandes del carrer durant aquests quatre anys i ha sabut adaptar-se al mateix temps al funcionament de l'administració.

Guim Pros

Vaig entrar convençut que ens quedava un terreny molt gran per córrer i marxo encara més convençut. Com a projecte polític tenim un camí molt llarg a la ciutat i al país.


Regidors que s'han acomiadat aquest dilluns

CiU: Sílvia Cazorla, Salvador Massip, Xavier Tizón, Raül Grangé, Xavier Escura, Francesc Carol, Jordi Puigneró i Pere Casajoana

PP: Maria Dolors Domènech

ICV-EUiA: Joan Calderon

CUP: Guim Pros





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.