SCC demana als partits locals que se sumin a la petició de retirada de l'estelada


  • Comparteix:

L'acte de SCC ha tingut lloc a la Casa de Cultura

L'acte de SCC ha tingut lloc a la Casa de Cultura

Societat Civil Catalana (SCC) demanarà als partits polítics santcugatencs que reclamin la retirada de l'estelada a la plaça de Lluís Millet durant la campanya electoral 'per millorar la qualitat democràtica' de les eleccions municipals. El col·lectiu ha presentat aquest dimecres a la Casa de Cultura, amb la presència del seu president, Ramon Bosch, la campanya 'El futur, a les teves mans' on fa una crida als contraris a la independència a anar a votar als comicis locals.

SCC ha presentat un informe on exposa que 323 municipis, entre ells Sant Cugat, vulneren la llei ja que tenen estelades a edificis i espais públics violant, diu, la neutralitat de l'administració. Aquest dijous a mitjanit arrenca la campanya electoral i, per tant, entra en vigor la Ley Orgánica del Régimen Electoral General (LOREG) que empara, diu SCC, la nova petició de retirada dels símbols independentistes d'aquestes espais. Una demanda que l'entitat ha fet arribar aquest dimecres a la Junta Electoral Central (JEC) de la mà de l'informe.

Així ho han explicat durant l'acte que ha aplegat una seixantena de persones i que ha comptat amb les intervencions dels responsables de la secció local de l'entitat així com del seu president, Ramon Bosch, i el seu secretari, el santcugatenc José Domingo. L'exdiputat per Ciutadans (C's) ha explicat a Cugat.cat que demanarà a tos els els partits polítics locals que sol·licitin la retirada de l'estelada per 'qualitat democràtica'.

José Domingo

No pot ser que hi hagi banderes de partits en espais públics. Això no passaria els estàndards de qualsevol democràcia normal.


Una petició que s'ha fet extensiva als membres de partits polítics que han acudit a l'acte com l'alcaldable de C's, Aldo Ciprián, i la número cinc a les llistes de VOX-FiV, Ana María Torrijos.

Fa dos mesos, el jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona va desestimar la petició de SCC de retirar de forma cautelar l'estelada de la plaça de Lluís Millet mentre no es resolgués la demanda interposada a l'Ajuntament per haver-la instal·lat. SCC va denunciar el consistori per col·locar l'estelada a la via pública després que l'administració es negués a treure-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.