L'EMD de Valldoreix calcula el deute pendent amb Sant Cugat en més de 2'4 milions d'euros


  • Comparteix:

Montse Turu espera signar aviat el nou conveni.

Montse Turu espera signar aviat el nou conveni.

La presidenta de l'EMD calcula que el deute pendent de Sant Cugat amb Valldoreix pot superar els 2'4 milions d'euros, una xifra molt per sobre dels càlculs i les previsions fetes per l'Ajuntament de Sant Cugat en compliment del conveni subscrit entre les dues administracions l'any 96. Per la seva banda, el grup de CiU a Valldoreix ha advertit Montse Turu que els càlculs podrien determinar que les transferències econòmiques fetes per l'Ajuntament a l'EMD fossin majors de les degudes a conseqüència dels canvis demografics i econòmics experimentats en aquests 6 anys.

Montse Turu s'ha felicitat que l'Ajuntament faci efectiu el mes vinent el pagament de les liquidacions pendents des de 1998 amb l'EMD de Valldoreix. La presidenta s'ha mostrat convençuda que aquest és un primer pas de cara a assolir l'actualització del conveni, congelat -segons ella- des de fa 6 anys.

No obstant, Turu ha recordat que l'EMD té la possibilitat de presentar un recurs contenciós-administratiu a l'Ajuntament per denegar una al.legació en què reclamaven 540.000 euros resultants del deute pendent per l'incompliment del conveni del 96. Un recurs que la Candidatura de Progrés no interporsarà si continua, diu, la bona sintonia negociadora amb Sant Cugat.

Malgrat tot, la presidenta ha informat que els primers càlculs que està fent el consistori sobre les liquidacions a pagar des del 98 podrien superar els 2'4 milions d'euros, una xifra molt per sobre del que reconeix Sant Cugat:

Montse Turu

Nosaltres creiem que aquesta xifra s'ha d'augmentar fins els 400 milions de pessetes, tot i que s'han d'estudiar bé els paràmetres del conveni


Els plans de la Candidatura de Progrés són posar el mes de juny com a data límit perquè l'Ajuntament aboni les liquidacions pendents. El següent pas serà negociar les bases del nou conveni. De tota manera l'àrea d'Economia de Sant Cugat ja ha anunciat que les liquidacions pendents es faran durant aquest mes de maig.

Menys esperançat s'ha mostrat el portaveu de CiU a Valldoreix, Francesc Cardoner. L'expresident de l'EMD ha emplaçat Turu a negociar per la via del diàleg i no buscar la confrontació. Per aquest camí, Cardoner diu que l'anterior govern de l'EMD va aconseguir inversions per valor de 6.000 euros fora del conveni signat amb Sant Cugat.

Cardoner ha dit que els nous càlculs de les liquidacions pendents podrien girar la truita i donar 'alguna sorpresa':

Francesc Cardoner

Haurem de vigilar, no sigui que al final les coses es torcin i ens siguin desfavorables


Recentment l'Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat la seva voluntat de revisar el conveni econòmic amb Valldoreix en base a estudis externs que estableixin les noves realitats econòmiques i demogràfiques que regeixen les relacions entre Sant Cugat i Valldoreix. D'acord a aquests nous paràmetres s'hauria de signar el nou conveni bilaterial caracteritzat per la via del 'diàleg i consens'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.