ERC-MES demana una comissió d'investigació sobre l'adjudicació del pav 3


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del pav 3 de la Rambla del Celler / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu del pav 3 de la Rambla del Celler / Foto: Localpres

ERC-MES sol·licita a l'equip de govern en funcions una comissió d'investigació interna per auditar els detalls de l'adjudicació de la construcció del pav 3 a Ferrovial. La petició arriba després del tancament de la instrucció del 'cas Palau', que apunta a presumptes irregularitats en l'adjudicació d'obres per part de la Generalitat a Ferrovial vinculades al cobrament de comissions i esmenta la construcció del pavelló esportiu local. Segons la coalició, la interlocutòria del jutge, que manté les imputacions, posa en qüestió 'el bon nom de la ciutat i de l'Ajuntament'.

El jutge que investiga el 'cas Palau', José Julián García de Eulate, ha tancat la instrucció i manté les imputacions i conclusions, a les quals veu indicis de desviaments de fons de Ferrovial cap a CDC a través del Palau de la Música per adjudicacions d'obra pública, a través d'un acord en què haurien intervingut els exdirigents de la constructora, Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, els exresponsables del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, i els extresorers de CDC Carles Torrent i Daniel Osàcar, i Jaume Camps.

Les comissions irregulars haurien servit perquè la Generalitat adjudiqués a Ferrovial obres en un canal de l'Ebre, la línia 9 del Metro de Barcelona i la Ciutat de la Justícia de Barcelona. A més, cita l'adjudicació de la construcció a Ferrovial del pav 3 de la Rambla del Celler, una vinculació per la qual l'equip de govern ja va donar explicacions i va defensar la legalitat d'aquest procediment.

Tot i així, ERC-MES creu que cal actuar pel 'bon nom de la ciutat' i ha demanat a l'equip de govern en funcions una comissió d'investigació interna per aclarir els detalls d'aquesta adjudicació, així com la publicació de tota la informació. El futur regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha apuntat la necessitat d'estudiar una querella contra Fèlix Millet.

Èric Gómez

Demanem que es faci pública tota la informació de l'adjudicació. Creiem que s'ha tacat el bon nom de la ciutat i caldria estudiar la possibilitat de presentar una querella contra Fèlix Millet.


Gómez ha demanat transparència a l'equip de govern en funcions per desvincular la ciutat del 'cas Palau'.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.