El PSC continua liderant el Consell Comarcal i ERC dobla representants


  • Comparteix:

Edifici del Consell Comarcal del Vallès Occidental/ Foto: Web del Consell Comarcal

Edifici del Consell Comarcal del Vallès Occidental/ Foto: Web del Consell Comarcal

Els resultats provisionals de les eleccions municipals han canviat el panorama polític del Consell Comarcal, que passa a estar representat per set partits en comptes dels sis que hi havia ara. El PSC ha perdut quatre consellers, tot i que segueix sent la primera força de l'ens amb nou representants. ERC se situa en la segona posició amb set consellers, quatre més dels que tenia fins ara. CiU perd la segona posició i se situa en tercer lloc amb sis consellers, cinc menys dels actuals. ICV-EUiA passa de cinc a sis consellers i la CUP ha aconseguit, en coalició amb les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), cinc consellers. Una de les principals novetats és Ciutadans, que entra per primera vegada amb quatre representants. El PP ha passat de quatre a dos consellers.

Tot i que el PSC ha perdut 20.000 vots i n'ha aconseguit 72.259, li permeten matenir la primera posició del Consell Comarcal en nombre de representants amb un total nou, en comptes dels 13 que tenia fins ara, el que representa un 19,85% del total de vots.

La segona força de l'ens és ara ERC, que amb 52.428 sufragis, 34.000 més que fa quatre anys, guanya quatre representants i ara en té set. CiU, per contra, perd pes i passa de 69.234 vots a 57.000 i d'11 a sis representants.

La quarta força és ICV-EUiA -en coalició amb EPM, Barcelona en Comú i Guanyem Barcelona- que ha aconseguit 49.733 vots, un 13,66% del total, i guanya un representant passant a tenir-se sis.

Una de les novetats és la representació de la CUP, que tot i que manté el conseller que tenia la CAV amb qui es presentava ara en coalició, en guanya quatre més, després d'haver obtingut 41.660 vots.

Ciutadans ha entrat per primera vegada al Consell Comarcal després d'haver aconseguit 38.827 vots, un 83,6% més que al 2011, el que representa quatre consellers per al partit d'Albert Rivera.

Finalment, el PP ha perdut gairebé la meitat dels vots, el que l'ha deixat amb només dos representants.

El Consell Comarcal es constituirà de manera oficial després que ho facin els ajuntaments i la Diputació de Barcelona. El nom dels 39 consellers es farà públic a partir del 20 de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.