Recasens, Amador i Brugarolas (UDC), decebuts amb la pregunta del 14J


  • Comparteix:

Logotip del partit

Logotip del partit

El president de la comissió d'economia i conseller nacional d'UDC, Carles Brugarolas; el president comarcal de la formació, Xavier Amador, i el diputat i president de la intercomarcal del partit, Joan Recasens es mostren decebuts per la pregunta de la consulta interna del 14 de juny. Els tres coincideixen que el text no és clar i que obvia la possibilitat d'independència de Catalunya.

UDC preguntarà als seus militants si volen que el partit 'continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d'acord amb sis criteris, entre ells la 'seguretat jurídica'. La pregunta especifica que el partit exclou 'tant una eventual Declaració Unilateral d'Independència (DUI) com l'obertura d'un procés constituent al marge de la legalitat'. Un altre dels criteris és el de 'sobirania', en què es concreta que 'no es renuncia ni es posa límits a l'aspiració de plena sobirania per a Catalunya'. La proposta s'ha aprovat amb 17 vots a favor, nou en contra i una abstenció, però el secretari general democristià, Ramon Espadaler, ha negat que hi hagi 'fractura'.

Recasens considera una 'decepció' que el partit, en la pregunta que farà als militants en la consulta del 14 de juny, obviï la independència. Amador diu estar emprenyat i que la pregunta és un pas enrere en el procés.

Xavier Amador

La pregunta no porta enlloc per la seva indefinició i no deixa clar el posicionament d'UDC. Com a mínim, votaré 'no'.


En el mateix sentit s'ha expressat Brugarolas, que ha dit que la pregunta no té una resposta possible, és complicada i que ha estat mal rebuda per la majoria de la militància.

Carles Brugarolas

Aquest dret a decidir que teníem ens ha estat arrabassat perquè aquesta pregunta no té una resposta possible. És una pregunta complicada i ha estat molt mal rebuda.


El manifest que demanava 'sí o no'
Fa una setmana, tres representants locals d'UDC, el president de la comissió d'economia i conseller nacional, Carles Brugarolas; el president comarcal, Xavier Amador, i el diputat i president de la intercomarcal, Joan Recasens, van signar el manifest que proposava votar 'sí o no' a la independència en el procés participatiu intern democristià del 14 de juny. El document, signat per 24 persones i adreçat a la direcció del partit, considerava que la independència 'ha esdevingut l'única opció per fer front als reptes del país'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.