SI obre un període reflexió sobre el seu futur després dels resultats electorals


  • Comparteix:

Els responsables de SI a Sant Cugat / Foto: SI

Els responsables de SI a Sant Cugat / Foto: SI

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha engegat un procés de reflexió intern arran dels resultats a les eleccions municipals, on la formació va acumular 119 vots, amb la possible dissolució de la secció sobre la taula. El partit considera 'decebedors i indignes' aquests números i, en funció del congrés i l'assemblea nacional que el partit celebrarà, la secció local analitzarà si hi ha espai polític a la ciutat per a les seva ideologia 'clarament independentista'.

SI celebrarà el 21 de juny un congrés nacional que ha de guiar el futur immediat del partit. D'aquí sortirà la data de l'assembla nacional. Aquestes dues cites poden ser un punt d'inflexió per a la secció santcugatenca. La presidenta de SI i alcaldable, Maria Rosa Comellas, ha explicat a Cugat.cat que la reflexió inclou la continuïtat del partit a Sant Cugat.

Maria Rosa Comellas

Si veiem que el nostre projecte no es pot dur a terme i que a Sant Cugat no tenim espai polític, després del consell i l'assemblea nacional, decidirem si continuem o ens dissolem.


Comellas ha atribuït els resultats electorals a la cobertura informativa dels mitjans. En un comunicat, Comellas diu que no han tingut 'suficient espai als mitjans' per defensar el seu projecte polític i que 'han quedat al marge dels debats electorals'. A més, en els resultats obtinguts als comicis hi pot haver afectat, segons Comellas, el fet que les eleccions catalanes siguin al setembre, fet que ha donat temps a altres forces polítiques a organitzar-se 'per trencar el procés sobiranista'.

El partit es reivindica com l'únic que aposta clarament per la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) per aconseguir l'estat propi i subratlla que CiU, ERC i la CUP, que sumen majoria absoluta al Parlament, no aposten per aquesta via.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.