Els sobiranistes d'UDC faran campanya a Sant Cugat pel 'no' a la consulta del 14J


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Recasens, Maria Assumpció Laïlla, Antoni Castellà, Carles Sala, Elena Ribera i Mercè Jou / Foto: ACN

D'esquerra a dreta, Recasens, Maria Assumpció Laïlla, Antoni Castellà, Carles Sala, Elena Ribera i Mercè Jou / Foto: ACN

Els sobiranistes d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) celebraran dimecres que ve, al SC Trade Center, un acte a favor del 'no' en la consulta interna que el partit celebrarà el 14J, ha avançat la secció comarcal del partit a Cugat.cat. La convocatòria, que s'emmarca en la campanya que ha decidit aquest dijous el sector crític, comptarà amb la presidenta del Parlament i membre del comitè de govern d'UDC, Núria de Gispert. El dia de la consulta, la seu local d'UDC acollirà la mesa perquè voti la militància de tota la comarca.

El sector sobiranista d'UDC s'ha posat les piles de cara a la campanya a favor del 'no' amb relació a la pregunta acordada en la consulta interna que el partit convocarà el 14J per preguntar a la militància sobre el futur del procés. El sector crític, a àmbit local, està integrat pel membre del comitè de govern d'UDC, president de la Intercomarcal de Barcelona Comarques i diputat Joan Recasens; el president comarcal de la formació, Xavier Amador i el president de la comissió d'economia i conseller nacional d'UDC, Carles Brugarolas. Tots ells, que coincideixen que la pregunta no és clara i que obvia la possibilitat d'independència, seran presents a l'acte que UDC Vallès Occidental ha organitzat al SC Trade Center, a dos quarts de nou del vespre, amb la presència de la presidenta del Parlament i membre del comitè de govern d'Unió, Núria de Gispert.

El president d'UDC a la comarca i organitzador de l'acte, Xavier Amador, ha avançat a Cugat.cat que l'acte de dimecres tindrà lloc a Sant Cugat pel 'seu nombre de militants i pel seu activisme' i on està cridada tota la militància del Vallès Occidental. Amador ha remarcat que la campanya a favor del 'no' no és un conflicte amb el president del comitè de govern, Josep Antoni Duran i Lleida, sinó un gest per reivindicar que la pregunta acordada 'no és clara, ni concisa'.

Xavier Amador

No creiem que d'aquesta pregunta es pugui definir el posicionament d'UDC. Perquè la història d'UDC no va encaminada al 'sí'.


Els sobiranistes d'UDC han acordat aquest dijous fer campanya pel 'no' en la consulta com un equivalent a votar independència. El sector crític ja ha demanat el cens del partit per engegar la campanya que expressa la disconformitat amb la pregunta acordada per la direcció del partit, i que obvia la paraula 'independència'. Els democristians sobiranistes reivindiquen que la pregunta que proposava el manifest que demanava la independència 'és la més integradora' possible. Un manifest que va signar un miler de militants com Brugarolas, Amador i Recasens.

La consulta a Sant Cugat
La celebració de la consulta, en la qual està cridada una militància a àmbit nacional de prop de 5.000 persones, tindrà mesa a Sant Cugat. De fet, la santcugatenca serà l'única mesa on podran votar els militants de la comarca, de nou del matí a vuit del vespre, a la seu local d'UDC.

Després de l'àrea de Barcelona, el Vallès Occidental és la comarca amb més militants d'UDC, segons el partit.

La presidenta local d'UDC, Cristina Paraira, ha declinat fer declaracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.