CiU iniciarà el mandat governant en minoria i sense acords tancats


  • Comparteix:

Mercè Conesa durant l'entrevista amb La Xarxa de Comunicació Local

Mercè Conesa durant l'entrevista amb La Xarxa de Comunicació Local

CiU començarà el mandat aquest dissabte governant en minoria i sense haver tancat cap acord amb altres formacions. L'alcaldessa en funcions, Mercè Conesa, ha explicat en una entrevista a La Xarxa que aquesta setmana es reuneix amb ERC, amb la qual no descarta arribar a acords de governabilitat, però tampoc no tanca la porta a negociar amb altres forces polítiques.

L'alcaldessa ha afegit que la seva voluntat és respectar el pacte sobiranista entre el president, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras. Aquesta setmana es reunirà amb la formació republicana amb la intenció de 'construir una estabilitat'. Conesa tampoc no descarta arribar a acords, però, amb altres formacions.

Mercè Conesa

Començarem aquest mandat amb minoria però mirant de trobar estabilitat i punts amb comú amb ERC però també amb altres formacions polítiques.


Conesa ha explicat que no s'han reunit encara amb ERC per una qüestió de disponibilitat d'agenda del partit liderat a Sant Cugat per Mireia Ingla. L'alcaldessa en funcions ha afegit que és complicat arribar a un acord quan només falten quatre dies per la constitució del nou ple municipal i que per això començarà amb un govern amb minoria. A partir d'ara, ha explicat Conesa, cal treballar per aconseguir un govern estable.

Mercè Conesa

Una estabilitat al govern no és només fer un repartiment d'àrees. El convenient és poder establir unes bases sòlides d'un acord i per tant uns objectius comuns de governabilitat de la ciutat


La Diputació de Barcelona
Sobre el seu paper a la Diputació de Barcelona, Conesa ha assegurat no veure's com a presidenta, tot i afegir que es posa 'a disposició del partit per al que necessiti'.

Mercè Conesa

En aquest moment no em veig presidenta de la Diputació, em veig alcaldessa de Sant Cugat, els santcugatencs m'han avalat, però a partir d'aquí s'ha de veure i estic a disposició tant dels ciutadans com del meu partit.


La pregunta d'UDC
Sobre la consulta interna d'Unió Democràtica de Catalunya sobre el procés sobiranista, Conesa ha dit que 's'ha d'esperar a veure què guanya' el diumenge, tot i assegurar que en qualsevol cas, la coalició de CDC i UDC a Sant Cugat no perillarà i 'continuaran treballant en el mateix projecte'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.