Els partits de l'oposició marquen perfil en el primer ple del mandat


  • Comparteix:

Els nous regidors de l'Ajuntament / Foto: Localpres

Els nous regidors de l'Ajuntament / Foto: Localpres

Les forces de l'oposició veuen en el govern en minoria de CiU una opció per influir en les decisions de l'equip que encapçalarà l'alcaldessa, Mercè Conesa. La CUP es presenta com l'alternativa al model de 'Sant Cugat cofoi', C's diu que treballarà per defensar la convivència política al municipi i ERC-MES remarca que estarà al costat de Conesa en qüestions nacionals i socials. ICV-EUiA i el PSC subratllen que cercaran consensos sense deixar de ser exigents amb el govern local. El PP remarca que treballarà pel bé de la ciutat i que serà bel·ligerant amb aquelles qüestions que no vinculades amb la política municipal.



ESCOLTA-HO

CUP-PC
La CUP-PC es compromet a fer una oposició radical, constructiva i implacable amb l'opacitat i el clientelisme. En aquest sentit, la coalició assegura que és alternativa al model de ciutat del 'Sant Cugat cofoi que deixa fora molts dels santcugatencs que hi viuen'. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, es compromet a treballar per un Ajuntament transparent, participatiu i al servei del poble. Gibert veu en el consistori un possible bastió per aturar atacs.

Núria Gibert

En un moment històric com el que vivim, caldrà fer de les institucions un bastió de la defensa dels drets col·lectius i individuals.


La CUP-PC tindrà quatre regidors i serà la principal força de l'oposició.

C's
C's s'ha presentat com a partit de la regeneració democràtica i que 'defensarà la convivència', perquè quan es governi es faci per a tota la ciutadania. El partit d'Albert Rivera s'ha mostrat contrari a 'la política del totxo' que fa que el jovent hagi de deixar la ciutat. El portaveu de C's, Aldo Ciprián, ha defensat la reducció de les despeses de l'Ajuntament, amb especial èmfasi al 'sobredimensionament' del consistori, i una rebaixa de la pressió fiscal municipal.

Aldo Ciprián

La finalitat de l'Ajuntament ha de ser una correcta gestió i administració, no una contínua regeneració de la xarxa clientelar.


C's s'estrena al ple amb tres regidors, després d'haver-se presentat als comicis locals sense èxit en dues ocasions anteriors.

ERC-MES
ERC-MES veu en el trencament de la majoria absoluta una doble oportunitat: d'una banda, la necessitat de treballar per amplis consensos amb l'equip de govern i, de l'altra, la possibilitat que la població s'apropi al ple amb una aposta de l'increment de la participació ciutadana. La portaveu republicana, Mireia Ingla, s'ha mostrat preocupada per la situació del risc d'exclusió social de les capes més vulnerables i de les dificultats del jovent per emancipar-se a Sant Cugat. Ingla també ha aprofitat el discurs per llançar un missatge a l'alcaldessa.

Mireia Ingla

A l'hora d'escoltar la gent, de deixar-la decidir, de preocupar-se pels que més pateixen i de comprometre's amb la independència no ens tindrà al darrere, sinó al costat.


ERC-MES torna al ple del consistori amb tres regidors, després d'un mandat absent.

ICV-EUiA
ICV-EUiA fa una lectura positiva de la pèrdua de la majoria absoluta de CiU, ja que obligarà a buscar més pactes, i de l'increment de la presència de les forces d'esquerres al ple, amb 10 regidors en comptes dels sis del mandat passat. La portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana, diu que treballaran pel consens en els projectes de ciutat sense deixar de ser exigents amb l'equip de govern.

Roser Casamitjana

Hem de ser capaços de traduir a escala municipal el dret de decidir dels santcugatencs en tot allò que ens afecti col·lectivament.


ICV-EUiA manté els dos regidors del darrer mandat.

PSC
El PSC veu una ocasió en la necessitat de l'equip de govern de buscar acords per tirar endavant projectes de ciutat. El portaveu socialista, Pere Soler, ha remarcat que, des de l'oposició, no posaran pals a les rodes i que estaran al cantó de tot allò que millori Sant Cugat. Soler diu que es desmarcaran de debats aliens a les qüestions locals i que no siguin beneficiosos per al municipi.

Pere Soler

Els PSC no esdevindrà un partit 'palmero', ni comparsa, ni farà seguidisme. No ens remolcaran en derives que no siguin de l'interès de la ciutat.


El PSC tindrà un sol regidor al ple, després de perdre'n un a les darreres eleccions.

PP
El PP ha posat en valor la tasca que pot fer l'oposició per millorar la ciutat i s'ha proposat fer-ne des de la responsabilitat i des del compromís amb el bé comú. El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha assegurat que seran durs amb aquells posicionaments de l'equip de govern que no siguin de competència municipal.

Álvaro Benejam

Demano a la resta de regidors que se sumin a aquesta manera de fer per millorar Sant Cugat. Serem bel·ligerants amb altres maneres que no mirin pel bé comú.


El PP es queda amb un sol regidor. N'ha perdut tres respecte fa quatre anys i passa de segona a última força del ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.