CiU de Valldoreix impugna els pressupostos per manca d'inversió i una excessiva dotació per personal


  • Comparteix:

La federació ha presentat 5 al·legacions al Pressupost.

La federació ha presentat 5 al·legacions al Pressupost.

El grup de CiU a Valldoreix ha decidit impugnar el pressupost de l'EMD pel 2004 en considerar 'inacceptable' la partida dun 24% destinada a personal mentre la dedicada a inversió és 'pràcticmaent nul.la'. D'altra banda, la federació es mostra oberta a col·laborar en la renovació del conveni amb Sant Cugat tot i que alerten que els nous càlculs poden reduir l'aprotació a l'EMD.

La federació de CiU ha impugnat el pressupost pel 2004 criticant que la dotació destinada a personal i recursos humans s'hagi augmentat un 16% respecte l'any anterior. Concretament, la federació considera 'excessiu' que un 35% del pressupost ordinari es reservi a pagar un nombre excessiu de contractes i els sous dels membres de l'equip de govern.

En aquest sentit, el vocal del partit, Marc Monells, ha dit que és 'inadmissible' que el sou de la presidència s'hagi quintuplicat. Segons Monells, el govern s'oblida que Valldoreix no té qualitat de 'municipi' sinó d'Entitat Municipal Descentralitzada:

Marc Monells

Els sous que s'han posat no segueixen, en absolut, les orientacions de l'ACM i FCM


Convergència i Unió, a més, creu que la inversió és 'pràcticmaent nul.la' i finançada bàsicament per la via d’excedents d’anys anteriors. Monells ha criticat que els 2,2 milions d'euros d'aquesta partida es concentrin en la construcció de la carpa i l'acabament de la piscina.

D'altra banda, el Grup municipal de CIU a Valldoreix s'ha mostrat partidari de revisar el conveni econòmic signat amb Sant Cugat l’any 1996 ja que creuen que, efectivament, el creixement dels darrers vuit anys ha fet que no s'ajusti a la realitat del 2004.

No obstant, asseguren que Valldoreix no ha perdut diners amb la seva relació amb Sant Cugat. Creuen que amb els nous càlculs es reduirà la participació de Sant Cugat vers Valldoreix.

Finalment, la federació ha reclamat al govern la creació, en un termini de dos mesos, d'una comissió municipal que assenti les bases d'un Reglament Orgànic Municipal. Fins ara l'EMD ha funcionat amb la Llei Municipal de Règim Local, un instrument que -segons CiU- era vàlid fins que s'ha registrat a l'entitat un increment important de personal, així com l'aparició d'òrgans de participació ciutadana:

Marc Monells

No ens deixen fer la nostra feina com cal


Amb la creació del ROM, CiU diu que disposaran d'un instrument que els permetrà fer millor la seva feina. Una feina que actualment, diuen, està sent obstaculitzada per una acció de govern que retalla els seus drets com a vocals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.