Conesa tindrà un cartipàs amb cinc tinents d'alcalde i es queda amb Seguretat


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, estarà acompanyada, al cartipàs municipal, per Cristina Paraira, Carmela Fortuny, Carles Brugarolas, Susanna Pellicer i Damià Calvet com a tinents d'alcalde. Paraira manté responsabilitats de Serveis Urbans i Brugarolas, d'Economia. Calvet assumeix Urbanisme, Mobilitat i Habitatge. Pellicer seguirà en l'àmbit d'Atenció a les Persones i Fortuny torna al consistori amb Cultura i Promoció Ciutadana. En paral·lel, l'àrea d'alcaldia assumeix directament Seguretat Ciutadana i tindrà un comissionat de Participació Ciutadana.

Segons l'alcaldessa, les cinc tinències d'alcaldia 'fixen les grans prioritats de l'equip de govern' i ha afegit que potenciaran 'de forma especial la participació ciutadana a través del comissionat que liderarà Joan Puigdomènech'. Conesa ha volgut remarcar que continuaran prioritzant la inversió social i que recuperaran la tinència d'alcaldia de Cultura. En aquest sentit ha dit que 'Sant Cugat és un municipi que té, en el coneixement i en la cultura, una gran potencialitat' i és per això que el volen 'esperonar' des de l'Ajuntament. Conesa considera que, juntament amb les universitats i la recerca, 'és un sector que pot generar oportunitats i ser un motor més de Sant Cugat'.

Conesa ha explicat que, a diferència d'altres mandats, en aquesta ocasió la Seguretat Ciutadana dependrà directament d'alcaldia i no es delegarà en cap altre regidor.

Mercè Conesa

Sempre l'inspector en cap depèn directament de l'alcaldia. En altres ocasions, quan teníem un govern amb més regidors, s'havia delegat però en aquesta ocasió hem cregut més oportú mantenir aquesta funció des de l'alcaldia.


Sobre els sous dels regidors i les retribucions econòmiques de l'oposició, Conesa ha dit que 'encara no està decidit i que s'està negociant amb l'oposició'. L'explicació, ha afegit, es donarà al proper ple municipal. Tot i això, ha avançat que la massa salarial continuarà congelada.

Mercè Conesa

Això encara no està decidit. S'està negociant amb els diferents grups de l'oposició i no es portarà fins al ple que es donarà compte del cartipàs i d'altres propostes. La voluntat és matenir una massa salarial que ja està congelada.


Pel que fa als alts càrrecs que ocupen Fortuny i Calvet a la Generalitat, Conesa ha dit que continuaran mantenint-los fins a final de la legislatura ja que no són incompatibles amb les tasques al consistori.

Distribució del cartipàs

Cristina Paraira: Presidència i Serveis Urbans. Serà també portaveu del grup municipal. D'ella depèn la regidoria de Comunicació, Informació, Innovació i Govern Obert, que assumeix Joana Barbany.

Carmela Fortuny: Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat. Serà portaveu adjunta. D'ella depèn la regidoria d'Educació, Universitat i Família, que tindrà Esther Salat.

Damià Calvet: Urbanisme, Mobilitat i Habitatge. Serà coordinador del govern. D'ell depèn la regidoria de Medi Ambient, amb Joan Puigdomènech.

Carles Brugarolas: Economia, Empresa, Ocupació i Recursos Humans. D'ell depèn la regidoria de Comerç, amb Mayte Pérez.

Susanna Pellicer: Benestar i Ciutadania. D'ella depèn la regidoria d'Esports i Joventut, amb Eloi Rovira.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.