Brugarolas estudia deixar UDC per la manca de compromís amb el procés


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Carles Brugarolas / Foto: Localpress

Imatge d'arxiu de Carles Brugarolas / Foto: Localpress

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, es planteja deixar la militància a Unió Democràtica de Catalunya (UDC). La decisió arriba després que la formació hagi decidit presentar-se en solitari a les eleccions del 27-S i no donar suport a la proposta de llista unitària a favor de la independència del president de CDC, Artur Mas. Brugarolas i el president comarcal d'UDC, el també santcugatenc Xavier Amador, han lamentat el posicionament del seu partit i han avançat que donaran suport a la candidatura unitària.

UDC ha aprovat aquest dissabte per majoria presentar-se en solitari a les eleccions del 27S, una decisió que ha avalat el 69% dels membres del consell nacional davant el 28,6% que ha rebutjat aquesta proposta. D'aquesta manera, UDC posa distància al suport de CDC a la independència de Catalunya i obvia el sector crític del partit que reclama compromís amb el procés.

Davant aquesta situació, el president comarcal d'UDC, Xavier Amador, ha lamentat el posicionament del partit i ha defensat la llista unitària proposada per Mas.

Xavier Amador

Creiem que el 27S són unes eleccions plebiscitàries. Ara cal pensar en el país i no en el partit. Cal pensar en una llista unitària amb el president Mas.


Una visió compartida pel president de la comissió d'Economia i conseller nacional d'UDC, Carles Brugarolas, que també ha avançat que és 'bastant probable' que abandoni el partit. Tot i així, Brugarolas espera que aquesta decisió no afecti les seves responsabilitats al consistori com a tinent d'alcalde d'Economia, ja que l'equip de govern té un mateix posicionament respecte al procés.

Carles Brugarolas

Tots els regidors de CiU veiem el procés de la mateixa manera. Tot és molt recent, però ara per ara no veig perquè les coses haurien de canviar.


De la seva banda, Amador descarta deixar la militància. De moment, però, Brugarolas i Amador tenen previst afegir-se a la plataforma que el sector crític d'UDC vol constituir per donar suport al projecte polític del president de la Generalitat per aconseguir la independència de Catalunya i que inclou l'agrupament del sobiranisme català en una llista transversal de cara al 27S.

De fet, el sector sobiranista comarcal d'UDC es va imposar en la consulta interna per decidir el posicionament del partit en el procés, tot i que el resultat global va donar la victòria a la proposta de la direcció.

Sis santcugatencs formen part del consell nacional d'UDC que aquest dissabte ha decidit presentar-se en solitari a les eleccions. Es tracta de Joan Recasens, Xavier Amador, Carles Brugarolas, Eduard Royo, Lluís Fernández i Alfons Conesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.