L'oposició marca distàncies amb el cartipàs i l'estructura directiva al ple


  • Comparteix:

L'oposició ha valorat el nou cartipàs i la distribució directiva del consistori al ple d'aquest divendres. La CUP-PC lamenta que hi hagi una duplicitat de funcions amb un sistema gerencial i un de polític. C's veu poca reducció en el cost de l'organigrama i de l'estructura de càrrecs. ERC-MES demana que s'aclareixi quin serà el temps que destinaran els regidors amb dedicacions parcials, mentre que ICV-EUiA assegura que cinc són massa tinents d'alcaldes. El PSC i el PP, amb un sol regidor cada grup, lamenten les vuit comissions informatives que es creen i hi veuen interessos de partits de l'oposició per aconseguir més diners.



CUP-PC
Els independentistes han reiterat una de les crítiques del darrer mandat: l'estructura del consistori està sobredimensionada pel solapament d'un model polític i un de gerencial. En paral·lel, la portaveu del grup, Núria Gibert, ha remarcat que la reducció dels costos de l'equip de govern no ha estat proporcional a la pèrdua de quatre regidors de CiU. Segons Gibert, els sous de l'equip de govern i dels càrrecs eventuals estan per sobre de la realitat del país. Gibert ha explicat que no s'ha tingut en compte la demanda de la CUP-PC de rebaixar els sous i les dietes.

Núria Gibert

Els sous de l'equip de govern i dels càrrecs eventuals estan allunyats de la majoria social del país. Vam proposar una rebaixa dels sous i de les dietes de l'oposició.


C's
El partit d'Albert Rivera critica que hi hagi cinc tinents d'alcade i afirma que municipis similars a Sant Cugat en tenen menys. C's també assegura que a l'Ajuntament hi ha una duplicitat de models, amb un de polític i un altre de gerencial. En aquest sentit, el portaveu del grup, Aldo Ciprián, ha subratllat que l'estalvi econòmic amb el nou organigrama no és clar i que els sous de càrrecs directius i eventuals són més elevats que al sector privat.

Aldo Ciprián

No veiem una reducció considerable. Hi ha una reducció del 20% de l'equip de govern i l'estalvi és del 5%.


ERC-MES
Els republicans veuen amb bons ulls que s'aposti per treballadors de l'Ajuntament per ocupar els càrrecs directius i eventuals. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, també ha reclamat a l'equip de govern que aclareixi quina serà la dedicació dels regidors amb règim parcial.

Mireia Ingla

Ens agradaria que durant aquests quatre anys quedi clar si hi ha algun canvi de model.


ICV-EUiA
Els ecosocialistes asseguren que tres tinents d'alcaldes eren suficients per a la dimensió de Sant Cugat. ICV-EUiA no veu amb bons ulls que Medi Ambient i Participació recaiguin en un sol regidor per l'alta dedicació que cal destinar-hi. A més, la portaveu del grup, Roser Casamitjana, hauria apostat per lligar Habitatge amb Serveis Socials.

El regidor ecosocialista, Ramon Gutiérrez, tampoc no veu clara la reorganització de l'organigrama directiu ni l'estalvi que genera, ja que el consideren insuficient.

Ramon Gutiérrez

Creiem que les retribucions de l'equip de govern són excessives per a un municipi com Sant Cugat.


PSC
Els socialistes creuen que el cartipàs està sobredimensionat. Segons el PSC, a Sant Cugat no calen tants tinents d'alcade i sí més regidories delegades. En aquest sentit, el grup socialista hauria preferit que Seguretat Ciutadana recaigués en un regidoria delegada i que no depengués d'alcaldia directament. Pel que fa a Ocupació, el portaveu del PSC, Pere Soler, lamenta que no estigui vinculada a l'àrea social en lloc de l'econòmica.

En paral·lel, Soler ha aplaudit la reducció de cost econòmic de l'organigrama de l'equip de govern i del directiu, però considera que encara hi ha marge per estalviar més. Això sí, el PSC ha criticat el nombre de comissions informatives que es creen, vuit en total. Soler hi veu interessos d'alguns partits de l'oposició, tot i que no els ha citat.

Pere Soler

El rerefons de les vuit comissions és que hi ha un interès econòmic de partits de l'oposició.


PP
El portaveu popular, Álvaro Benejam, s'ha afegit a les crítiques al nombre de comissions informatives.

Álvaro Benejam

Algun grup municipal vol donar funcions a tots els regidors per una qüestió econòmica.


Els plens municipals d'aquest mandat tindran lloc els tercers dilluns de mes, a partir de les set.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.