Conesa serà presidenta de la Diputació i deixarà el càrrec de portaveu de CDC


  • Comparteix:

Conesa, en una entrevista a Cugat.cat

Conesa, en una entrevista a Cugat.cat

Mercè Conesa serà la presidenta de la Diputació de Barcelona a partir del ple de constitució d'aquest dimecres. L'alcaldessa substituirà en el càrrec el fins ara president, Salvador Esteve, que no es va presentar a les darreres municipals a l'Ajuntament de Martorell. L'elecció de Conesa és fruit d'un pacte de governabilitat entre el partit nacionalista i ERC. En paral·lel, Conesa deixarà de ser portaveu nacional de CDC, segons ha pogut saber Cugat.cat.

L'alcaldessa i portaveu de CDC ja va mostrar-se disposada a assumir aquesta responsabilitat en una entrevista recent a La Xarxa. Tot i no mullar-se, Conesa va remarcar que estava a disposició del partit per allò que necessités, quan va ser preguntada per la possibilitat de ser presidenta en substitució d'Esteve.

Trajectòria política de Conesa
Mare de tres fills, Mercè Conesa (1968) és llicenciada en Dret (UAB) i Màster en Dret i Gestió Pública (UPF) i en Lideratge i innovació en polítiques públiques (Esade).

Va entrar com a regidora al consistori de Sant Cugat el 1999 i va assumir les responsabilitats d'Igualtat i de Polítiques Socials de l'Ajuntament fins al 2003. Posteriorment, va ser tinenta d'alcalde de Territori. Al 2010, quan Lluís Recoder va deixar l'alcaldia per ser conseller del govern d'Artur Mas, Conesa va convertir-se en la primera alcaldessa de Sant Cugat.

A les eleccions del 2011, les primeres a les quals es presentava com a cap de llista, va obtenir la majoria absoluta amb 15 dels 25 regidors. Durant aquell mandat, va entrar també a la Diputació, on va assumir una vicepresidència.

En les darreres eleccions locals, Conesa va tornar a encapçalar la llista de CiU a Sant Cugat. Va guanyar però va perdre la majoria absoluta. Ara governa en solitari. Fa un any, Conesa va assumir el càrrec de portaveu nacional de CDC, una responsabilitat que ara deixarà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.