La CUP-PC presenta una moció per estudiar la municipalització de l'aigua


  • Comparteix:

La CUP-PC vol que l'Ajuntament recuperi la gestió de l'aigua.

La CUP-PC vol que l'Ajuntament recuperi la gestió de l'aigua.

La CUP-PC presentarà al ple d'aquest mes una moció per estudiar la municipalització de la gestió de l'aigua. El text inclou la creació d'una comissió d'estudi i una audiència pública per sotmetre a debat aquesta proposta, ja que la concessió amb l'empresa que gestiona l'aigua a Sant Cugat, Sorea, acaba durant aquest mandat, el 2017.

La formació aposta per retornar la gestió a l'Ajuntament per 'garantir-ne la universalitat d'accés, els beneficis de l'activitat poden repercutir en la totalitat de la població, al mateix temps que es millora el control sobre les condicions laborals dels treballadors'.

El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea assegura que hi ha exemples a altres ciutats que han funcionat.

Ignasi Bea

Moltes ciutats, i no ciutats petites, com París i Berlín han recuperat la gestió de l'aigua. Se sol dir que externalitzar un servei n'augmenta l'eficiència, però no és així. Els exemples ho demostren, millora el servei i baixa el preu.


La CUP-PC recorda l'exemple de la zona blava de Sant Cugat, de la qual es va municipalitzar la gestió en el ple del 20 de juliol del darrer mandat. La CUP va presentar prèviament una moció per estudiar la municipalització dels serveis que va ser rebutjada pel mateix ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.