Cáceres deixa la primera secretaria del PSC i dóna pas a una comissió gestora


  • Comparteix:

Pere Soler i Michael Cáceres, en un acte electoral

Pere Soler i Michael Cáceres, en un acte electoral

El primer secretari del PSC, Michael Cáceres, i quatre membres més abandonen l'executiva del partit a Sant Cugat i donen pas a una comissió gestora que dirigirà el partit fins a principis de l'any vinent. En una carta a la militància, Cáceres explica que ha renunciat al càrrec per 'circumstàncies personals i professionals' i també pels mals resultats de les municipals, els pitjors dels socialistes als comicis locals, que 'fan molt difícil continuar com a primer secretari i poder fer una gestió mínimament satisfactòria'. El portaveu del grup municipal a l'Ajuntament, Pere Soler, nega que es tracti d'una crisi interna de la formació.

Cáceres seguirà al PSC
En la carta enviada a la militància, l'exprimer secretari assegura que inicialment volia continuar fins al proper congrés socialista a Sant Cugat. En declaracions a Cugat.cat, Cáceres ha insistit que la renúncia es deu, essencialment, a motius professionals i que manté bona relació amb el portaveu del grup municipal. L'exprimer secretari continuarà com a militant i involucrat en el projecte socialista.

A la renúncia de Cáceres, s'hi han sumat tres membres més de l'executiva: Leo Gómez, Joan Abad i Miguel Jiménez. Segons fonts del PSC, són figures properes a l'excap de llista de la formació socialista i ara membre i regidor de MES, Ferran Villaseñor. En canvi, Jiménez ha negat a Cugat.cat que la relació personal d'aquests tres militants amb Villaseñor hagi tingut res a veure amb la renúncia i ha destacat que continuaran al PSC. Segons Jiménez, la seva decisió és un pas al costat per facilitar la creació d'una nova executiva local socialista. Com a exemple de compromís amb el partit, ha recordat que tant ell com Leo Gómez continuen al Consell Nacional de la formació.

Aquest dijous al migdia, una altra vocal de l'executiva, Mireia Sanjuán, ha anunciat que també deixa el càrrec.

Comissió gestora fins a l'any vinent
El PSC estarà dirigit a partir d'ara per una comissió gestora integrada per Pere Soler i altres militants. La situació s'allargarà fins al congrés socialista local, previst per a principis de l'any vinent. La cita santcugatenca tindrà lloc després del congrés nacional del PSC, una trobada que hauria de celebrar-se a finals d'aquest any.

Primer secretari des de 2012
Michael Cáceres va ser elegit primer secretari en substitució de Villaseñor el 2012. Cáceres també va ser el número 2 del PSC a les eleccions locals del maig i es va quedar a les portes d'obtenir l'acta de regidor per una seixantena de vots, en els pitjors resultats dels socialistes en uns comicis santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.