Forcades i Botran volen una Catalunya d'esquerres, però per diferents vies


  • Comparteix:

Botran i Forcades, a la dreta

Botran i Forcades, a la dreta

La fundadora de Procés Constituent Teresa Forcades i el portaveu de la CUP-Alternativa d'Esquerres Albert Botran aposten per una Catalunya independent d'esquerres, però per diferents vies. Els dos polítics han estat sotmesos a un breu qüestionari de Cugat.cat després de la xerrada que han impartit aquest dijous a la Casa de Cultura sota el títol 'Fem la constitució catalana'.


Teresa Forcades

Qüestionari a Teresa Forcades


Teresa Forcades
La fundadora de Procés Constituent creu que cal una llista ciutadana sense polítics per assolir la independència, però que no serveixi per formar govern. D'altra banda, Forcades no aposta ni per la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) ni per una negociació amb l'Estat, sinó per una 'declaració fàctica d'independència', que suposa l'exercici de la sobirania plena.

La monja benedictina creu que la constitució catalana es pot redactar fins i tot sense haver assolit la independència. Preguntada sobre si prefereix una Catalunya governada per la dreta o una Espanya governada per l'esquerra, Forcades aposta per 'una Catalunya governada per les esquerres'.

Albert Botran

Qüestionari a Albert Botran


Albert Botran
El membre de la CUP també aposta per una llista ciutadana polítics per assolir la independència i, contundentment, creu que s'ha de fer a través de la DUI i, després, pactar les condicions. Pel que fa a la redacció d'una eventual constitució catalana, Botran creu que hi ha d'haver una gran participació de base. Finalment, de la mateixa manera que Forcades, el portaveu independentista aposta per una Catalunya d'esquerres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.