El santcugatenc Raül Romeva serà el cap de la llista unitària del 27S


  • Comparteix:

Raül Romeva

Raül Romeva

El santcugatenc Raül Romeva serà el cap de llista de la proposta unitària que CDC, ERC i les entitats sobiranistes de la societat civil portaran als comicis del 27S. Carme Forcadell i Muriel Casals acompanyaran Romeva en el número 2 i 3 de la llista. El 4 i el 5 seran per a Artur Mas i Oriol Junqueras.

Romeva ha confirmat que accepta el repte amb un tuit i amb una carta signada amb Casals i Forcadell


Qui és Raül Romeva
Romeva va néixer a Madrid, al 1972, està casat i té dos fills. És doctor en Relacions Internacionals i llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va ser eurodiputat a Brussel·les per ICV dos mandats, durant els quals es va situar entre els representants més actius i més ben considerats de l'hemicicle. Recentment, ha expressat el suport al primer ministre grec Alexis Tsipras amb la signatura d'un manifest.

El març passat, va deixar la militància d'ICV, partit on militava des de 1989, per desavinences amb el posicionament de la formació respecte la independència de Catalunya. El santcugatenc és el responsable de la campanya d'Òmnium Cultural per al 27S i havia aparegut a les travesses per substituir Carme Forcadell al capdavant de l'ANC.

Romeva ha publicat diversos llibres de Relacions Internacionals i la situació política catalana, com 'Som una nació europea (i una carpeta incòmoda)'. També s'ha endinsat en el món de les novel·les amb 'Sayonara Sushi' i 'Retorn a Shambala'.

Romeva està implicat en el teixit associatiu del municipi. És el president del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir i en la darrera encesa de la Flama del Canigó a Sant Cugat va ser l'encarregat del llegir-ne el manifest. Forma part dels Castellers de Sant Cugat i ha participat en la Universitat Internacional de la Pau (Unipau).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.