C's vol rebaixar l'IBI amb el coeficient d'actualització del valor cadastral


  • Comparteix:

Els tres membres del grup municipal de C's

Els tres membres del grup municipal de C's

Ciutadans (C's) porta dilluns al ple un moció perquè l'Ajuntament apliqui el coeficient d'actualització del valor cadastral. Segons el partit d'Albert Rivera, la mesura implicaria una reducció d'impostos com el de béns immobles (IBI), el de la plusvàlua municipal, el de patrimoni i l'IRPF.

C's remarca que la proposta només té validesa fins al 31 de juliol, ja que el termini per acollir-s'hi acaba aquell dia i no el 31 de maig, com, afirmen, els ha assegurat el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas. En aquest sentit, la moció recull que, per aplicar el coeficient reductor, el consistori ho hauria de sol·licitar a la direcció general del cadastre.

Segons el ministeri d'Hisenda espanyol, l'actualizació per aplicació de coeficients pretén aproximar els valors cadastrals al valor actual del mercat. C's destaca que la darrera revisió cadastral va tenir lloc a Sant Cugat el 2006, en ple increment de preus dels immobles. Segons aquesta formació, des de la fi de la bombolla econòmica, el valor dels immobles ha caigut un 50% al municipi sense que el cadastre s'hagi adequat a aquesta situació.

L'IBI i el cadastre
El càlcul de la quota a pagar de l'IBI s'estableix en funció del valor cadastral del bé, fixat pel ministeri d'Hisenda espanyol a partir de les dades del cadastre immobiliari, que té en compte el valor del sòl i el de la construcció. Aquest valor cadastral no és el valor pel qual s'ha escripturat ni el que ha pagat realment el comprador.

La situació del cadastre a Sant Cugat ha tingut diversos episodis en el darrer mandat. L'Ajuntament ha demanat la revisió cadastral en un dues ocasions al ministeri d'Economia espanyol sense que fos acceptada, va assegurar Conesa en una entrevista recent a Cugat.cat.

En el mandat passat, el PP va presentar una moció en què també reclamava que es fes una revisió cadastral. La proposta va ser rebutjada per l'equip de govern i la resta de l'oposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.