L'Ajuntament pagarà 600.000 euros per una llicència urbanística mal concedida


Temes relacionats

Multa de 1.650 euros a Àlex Corretja per la construcció d'una piscina sense permís (29/nov/08)

La justícia ordena enderrocar la casa d'Àlex Corretja 'sense dilació' ( 9/mai/08)

El TSJC obliga l'Ajuntament a enderrocar la casa d'Àlex Corretja ( 6/oct/06)

L'Ajuntament recorrerà la sentència de l'enderroc al Tribunal Constitucional ( 6/oct/06)


  • Comparteix:

Accés a la urbanització Costa del Golf

Accés a la urbanització Costa del Golf

L'Ajuntament ha arribat a un acord per valor de 600.000 euros per tancar el litigi sorgit arran d'una llicència mal concedida l'any 2001 a la zona de la Costa del Golf i en el qual la justícia ha donat la raó a la part demandant, la família Aubareda-Dalmau. L'acord es coneix ara perquè ERC-MES proposarà al ple municipal de dilluns la creació d'una comissió informativa especial sobre aquesta qüestió.

El conflicte arrenca el 2001 quan l'extennista Àlex Corretja sol·licita al consistori, i aquest la concedeix, una modificació urbanística al Pla Parcial de la Costa del Golf per construir un habitatge en dues parcel·les de la seva propietat en aquesta zona. La família veïna, els Aubareda-Dalmau, va presentar instàncies a l'Ajuntament per recórrer el canvi perquè consideraven que els perjudicava. Posteriorment, la família va recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que al 2006 dictaminava l'anul·lació de la llicència d'obres de la casa d'Àlex Corretja i el seu enderroc.

Així començava un conflicte que al 2008 tenia un nou episodi quan el jutjat del contenciós administratiu número 4 de Barcelona instava l'Ajuntament a enderrocar la casa 'sense dilació' després que el Tribunal Constitucional no admetés a tràmit el recurs d'empara presentat per Corretja. Posteriors modificacions en el planejament de la zona han impossibilitat que s'executi aquesta sentència i la justícia ho ha ratificat. A més, els propietaris de l'habitatge van reclamar al consistori, com a responsabilitat patrimonial, sis milions d'euros en cas que s'arribi a fer efectiva.

Això ha portat a l'Ajuntament i la part demandant a arribar un acord extrajudicial que posi punt final al litigi. El pacte implica una indemnització de 600.000 euros per a la família demandant i la retirada de la demanda.

La qüestió passarà pel ple de dilluns en forma de dació de compte de l'equip de govern. ERC-MES, però, vol que es creï una comissió informativa especial que avaluï el procés i els efectes que ha tingut per al consistori. El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha explicat a Cugat.cat que aquest text, que s'ha tramitat d'urgència aquest dijous perquè es debati al ple, busca transparència i no passar comptes amb ningú.

Ferran Villaseñor

No volem buscar culpables. Busquem que la ciutadania sàpiga què ha passat i que els santcugatencs hauran de pagar 600.000 euros per una llicència mal donada.


Villaseñor també ha volgut deixar clar que l'Ajuntament ha facilitat tota la informació sol·licitada per poder presentar aquesta proposta.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb la família Aubareda-Dalmau, que ha declinat fer declaracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.