L'alternativa a l'acord de la Costa del Golf costaria sis milions, segons l'Ajuntament


  • Comparteix:

Damià Calvet, a la roda de premsa

Damià Calvet, a la roda de premsa

L'alternativa a l'acord extrajudicial de 600.000 euros per la llicència mal atorgada a la Costa del Golf podria haver costat al consistori uns sis milions d'euros, segons l'equip de govern. El govern municipal donarà suport a la comissió informativa que proposa crear ERC-MES sobre el cas, tot i defensar l'honorabilitat dels tècnics i polítics que van atorgar la llicència al 2001.

Un cas del 2001
El tinent d'alcalde de Territori, Damià Calvet, assegura que es tracta d'un 'cas d'extrema judicialització'. Segons Calvet, tot plegat va originar-se al 2000 amb un pla parcial a la zona de la Costa del Golf. Entre altres coses, això va generar zones d'aprofitament privat per construir-hi habitatges unifamiliars i la necessitat de definir uns verds privats en aquelles parcel·les. La modificació del pla parcial va determinar que aquestes zones verdes havien de ser un 25% de l'espai i també va grafiar-les, és a dir, concretava on situar-les.

Quan un propietari, Àlex Corretja, va comprar dues parcel·les per construir-hi un habitatge, va proposar la reubicació d'aquests verds privats. Aleshores, es va optar per la figura 'estudi de detall' per facilitar-ne les recol·locacions. L'estudi de detall va ser promogut pel propietari, va tenir el vistiplau del consistori i va rebre l'assabentat de la comissió d'urbanisme de la Generalitat. Amb aquestes condicions, es va atorgar la llicència municipal d'edificació el 2001.

El cas va arribar als jutjats quan els veïns de la propietat en qüestió, la família Aubareda-Dalmau, van denunciar que es veien perjudicats per la recol·locació de les zones verdes de Corretja. Després de diverses sentències que, finalment, només permetien una compensació econòmica, l'Ajuntament ha arribat a un acord extrajudicial per pagar 600.000 euros a la família denunciant i evitar una despesa superior, calculada a l'entorn dels sis milions.

Damià Calvet

Podria haver arribat als sis milions segons l'evolució del conflicte judicial, que amb l'acord queda aturat.


Segons Calvet, el cas ja ha passat amb anterioritat per comissions informatives. No obstant això, l'equip de govern votarà a favor de crear una comissió informativa especial sobre el cas, tal com reclamarà ERC-MES en una moció d'urgència al ple d'aquest dilluns. Calvet no descarta demanar responsabilitats a la comissió d'urbanisme de la Generalitat si així es conclou en aquesta comissió.

Damià Calvet

Si de la comissió se'n deriva que cal demanar responsabilitats a la Generalitat, es demanaran.


Calvet ha defensat la bona fe i l'honorabilitat de l'equip tècnic i polític de l'Ajuntament que va atorgar l'estudi de detall i la llicència d'edificació a la parcel·la en qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.