Una comissió analitzarà l'acord de la llicència mal concedida a la Costa del Golf


  • Comparteix:

Urbanització de la Costa del Golf / Foto: Google Maps

Urbanització de la Costa del Golf / Foto: Google Maps

Una comissió especial analitzarà l'acord per valor de 600.000 euros al qual l'Ajuntament ha arribat amb la família Aubareda-Dalmau per tancar el litigi sorgit arran d'una llicència mal concedida el 2001 a la zona de la Costa del Golf. Ho ha acordat el ple municipal amb una moció d'ERC-MES que ha rebut el suport de tots els partits.

ESCOLTA-HO

El conflicte va sorgir el 2001 quan l'extennista Àlex Corretja va sol·licitar al consistori, i aquest la va concedir, una modificació urbanística al Pla Parcial de la Costa del Golf per construir un habitatge en dues parcel·les de la seva propietat en aquesta zona. La família veïna, els Aubareda-Dalmau, va presentar instàncies a l'Ajuntament per recórrer el canvi perquè consideraven que els perjudicava. A partir d'aquí, es va generar un llarg camí als jutjats al qual s'ha posat punt final amb un acord extrajudical pel qual els demandants rebran 600.000 euros.

L'equip de govern ha remarcat que l'alternativa a l'entesa hauria tingut un cost de sis milions d'euros, aproximadament. El tinent d'alcalde de Territori, Damià Calvet, ha defensat la bona fe dels tècnics i polítics de l'Ajuntament que van prendre les decisions en el seu moment.

Damià Calvet

Vull defensar la bona fe dels funcionaris i dels responsables polítics.


El regidor d'ERC-MES, Ferran Villaseñor, ha assegurat que no busquen culpables, però que sí que cal transparència per explicar a la ciutadania què ha passat.

Ferran Villaseñor

Fem una comissió especial per auditar-nos i millorar. I sobretot perquè no torni a passar.


La resta de partits de l'oposició ha donat suport a crear una comissió especial per al cas. La CUP-PC ha recordat que l'Esquerra Independentista es va mostrar contrària a la urbanització de la Costa del Golf per l'impacte ambiental que suposava a Collserola. C's ha advertit que l'Ajuntament té altres casos urbanístics als jutjats.

ICV-EUiA ha demanat crear una comissió especial on es tractin tots els punts d'urbanisme del consistori que estan en mans de jutges. El PSC ha subratllat que 600.000 euros són l'equivalent al 0,6% del pressupost mentre que el PP espera que la comissió aclareixi responsabilitats en aquest episodi.

La dació de compte de l'acord extrajudicial ha passat pel ple d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.