Sant Cugat estudiarà la municipalització de la gestió del servei de l'aigua


  • Comparteix:

Sorea gestiona el servei de l'aigua a Sant Cugat

Sorea gestiona el servei de l'aigua a Sant Cugat

Una comissió estudiarà la possible municipalització de la gestió del servei de l'aigua de Sant Cugat. Ho ha acordat el ple a partir d'una moció de la CUP-PC i ICV-EUiA que també es compromet a debatre aquesta possibilitat amb la ciutadania. La concessió del servei a Sorea acaba d'aquí a dos anys, en ple mandat municipal. La moció ha estat aprovada per unanimitat.

ESCOLTA-HO

Segons la CUP-PC i ICV-EUiA, els serveis municipals, en especial els bàsics, han d'estar en mans públiques. En aquest sentit, els dos grups han destacat que, recentment, han tingut lloc més de 200 casos de municipalització del servei de l'aigua, entre els quals hi ha París, on s'ha reduït el rebut un 8%. A Catalunya, recull la moció aprovada, Mataró i Manresa, entre altres, gestionen directament l'aigua i han incorporat criteris com la transparència, l'eficiència i la sostenibilitat.

Per això, el regidor de la CUP-PC, Ignasi Bea, creu necessari debatre la municipalització del servei a Sant Cugat. Bea recorda que la ciutat ha viscut una remunicipalització recent amb les zones blaves d'aparcament.

Ignasi Bea

Sent gestionats directament, els beneficis poden repercutir en la població i no en mans privades. Darrerament hem tingut un cas al nostre municipi amb les zones blaves.


Tots els grups municipals han expressat la voluntat de posar sobre la taula l'opció de remunicipalitzar el servei d'aigua, sempre que comporti un benefici per a la ciutadania. Per part de CiU, la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat que l'equip de govern ja tenia pensat plantejar aquesta revisió.

Cristina Paraira

Ja pensàvem plantejar-nos aquesta revisió. Volem estar convençuts que la decisió que es prengui sigui la més beneficiona per als ciutadans.


Segons el text aprovat, una audiència pública sotmetrà a informació i debat el model de gestió de l'aigua. La iniciativa inclourà la presència de persones i col·lectiu especialistes en aquesta qüestió i en agents que gestionen el servei en l'actualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.