L'Ajuntament dóna suport al caràcter plebiscitari de les eleccions del 27S


  • Comparteix:

Imatge del Pacte Nacional del Dret a Decidir / Foto: ACN

Imatge del Pacte Nacional del Dret a Decidir / Foto: ACN

El ple municipal ha expressat el suport a les eleccions del 27S com uns comicis de caràcter plebiscitari sobre la independència de Catalunya. A proposta de CiU i ERC-MES amb el suport també de la CUP-PC, el ple ha aprovat adherir-se al manifest del 6 de març subscrit per les institucions i associacions del Pacte Nacional pel Dret a Decidir que reconeix el caràcter plebiscitari de les eleccions. La moció també acorda col·laborar amb les iniciatives de la societat civil que tinguin per objectiu estimular el debat i la participació en aquests comicis i insta l'Ajuntament a fer el pagament de l'IVA i de l'IRPF dels treballadors municipals a través de l'Agència Tributària de Catalunya.

ESCOLTA-HO

El coordinador del govern local, Damià Calvet, ha defensat aquesta proposta i ha assegurat que 'és el moment' d'aquestes eleccions plebiscitàries. Calvet ha recordat que Sant Cugat forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i es va adherir al Pacte Nacional pel Dret a Decidir el 2013.

De fet, Calvet ha argumentat la necessitat de vehicular aquest suport als comicis del 27S com a plebiscitaris des de l'Ajuntament, com a primera estructura d'Estat.

Damià Calvet

Ho volem fer com Ajuntament perquè és la primera estructura d'Estat i ha de donar suport a aquest plebiscit.


La moció ha rebut el vot contrari del PP, que ha defensat la neutralitat de les institucions, i de C's. El portaveu de C's, Aldo Ciprián, ha rebutjat el plantejament del text, especialment en la col·laboració de l'Ajuntament amb aquelles iniciatives civils per promoure el debat i la participació, i el cost que aquest suport tindrà per al consistori.

Aldo Ciprián

Quants euros de l'Ajuntament costarà aquesta col·laboració? Quants diners es dedicaran a espoliar les arques públiques?


Tant la CUP-PC, que ha valorat qualsevol gest encaminat a exercir la sobirania, com ERC-MES, que també ha destacat el paper dels consistoris en el procés, han donat suport a la moció. De la seva banda, ICV-EUiA s'ha abstingut, ja que, diuen, unes eleccions al Parlament no han de servir per exercir el dret a decidir. També ho ha fet el regidor del PSC en considerar que no és una moció oportuna per ser allunyada de Sant Cugat i centrada en el debat sobiranista.

Els regidors d'UDC també han donat suport al text aprovat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.