Puigdomènech diu que el club cannàbic no s'instal·larà al carrer d'Adrià Gual


  • Comparteix:

El Club Cannabic no s'obrirà al carrer Adrià Gual

El Club Cannabic no s'obrirà al carrer Adrià Gual

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha assegurat en el ple d'aquest dilluns que el club cannàbic que havia d'obrir al barri de Roquetes-Can Magí, al carrer d'Adrià Gual, no podrà dur a terme l'activitat en aquest emplaçament. En el torn de participació ciutadana del ple hi ha participat també el secretari de la Federació d'Associacions Cannàbiques Autorregulades de Catalunya (FEDCAC), Àngel Benito, que ha demanat explicacions per la moratòria de l'Ajuntament que impedeix obrir aquest espai, precintat dimecres passat. Puigdomènech considera que la mesura s'ha pres per evitar conflictes i garantir la bona convivència.

ESCOLTA-HO

Puigdomènech ha respost la veïna del barri Glòria Domínguez, que ha preguntat si finalment el local obrirà, ja que la moratòria només contempla la suspensió de l'obertura durant un any. El titular de Medi Ambient ha explicat, dirigint-se a Benito, que els responsables del club haurien d'implicar-se en el procés de reubicació del club.

Joan Puigdomènech

Aquesta activitat no anirà al carrer d'Adrià Gual. Hem d'encabir les activitats de manera que no provoquin conflicte. Els promotors de l'activitat haurien de col·laborar amb nosaltres per buscar el lloc on aquesta activitat es pugui fer.


Posicionament de l'oposició
Els regidors han expressat la predisposició a mantenir reunions per tractar aquesta polèmica. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, s'ha mostrat favorable a evitar que l'activitat es dugui a terme en l'espai a Roquetes-Can Magí. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha manifestat que no entén la moratòria de l'Ajuntament i creu que pot suposar l'enfonsament econòmic de l'associació cannàbica. El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez afirma que l'equip de govern s'ha equivocat amb la moratòria i que caldria fer un 'esforç de pedagogia' al veïnat per poder-hi encabir activitats d'aquest tipus.

Des de C's, el seu portaveu, Aldo Ciprián, ha expressat la seva predisposició per mantenir reunions amb les parts implicades i ha recordat que el programa del seu partit inclou la voluntat de legalitzar el consum de cànnabis. La portaveu de la CUP, Núria Gibert, apel·la a la mediació i creu que l'Ajuntament ha fet un 'greuge de tracte' cap a l'associació canàbica. Gibert creu que l'Ajuntament ha obert un debat 'moralista i fals'.

Dació de compte de la suspensió de llicències
Pel ple d'aquest dilluns, ha passat la dació de compte la suspensió de llicències a clubs cannàbics a la ciutat. L'Ajuntament va suspendre la concessió de llicències a clubs de fumadors de cànnabis a principis de mes per un període d'un any i es va fer per estudiar com s'ha de regular aquest tipus d'activitat. La mesura afecta les noves peticions d'obertura i totes les que estan en curs.

En concret, el decret suspèn la tramitació i concessió de llicències urbanístiques, ambientals i recreatives a clubs socials privats consistents en associacions de consumidors de cànnabis. La decisió es va produir el mateix dia que va aparèixer als mitjans el recel veïnal per la futura obertura d'un club cannàbic a Roquetes-Can Magí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.