Bea i Gibert demanen a PC unir-se a la llista del 27S de la CUP-Crida Constituent


  • Comparteix:

Gibert amb el líder de la CUP, David Fernàndez, i un dels fundadors de PC, Arcadi Oliveres

Gibert amb el líder de la CUP, David Fernàndez, i un dels fundadors de PC, Arcadi Oliveres

Els regidors de la CUP Núria Gibert i Ignasi Bea demanen a Procés Constituent (PC) que s'uneixi a la candidatura de la CUP-Crida Constituent per al 27S. Segons els regidors, l'experiència de Sant Cugat, on van concórrer plegats, es pot traslladar a les eleccions del setembre amb l'objectiu de bastir una candidatura de ruptura.

En una carta, els dos regidors recorden que la suma de forces de la CUP i Procés Constituent a Sant Cugat representa l'esquerra alternativa i ha aconseguit convertir la coalició en el segon grup al consistori. Segons els regidors, els dos partits comparteixen 'l'anàlisi rupturista i el conseqüent projecte polític, i la determinació que el com es fan les coses és tant o més polític'.

El regidor de la CUP a Sant Cugat Ignasi Bea assegura que és una oportunitat per exportar la bona experiència en política municipal a les eleccions del 27S.

Ignasi Bea

A Sant Cugat vam anar junts i pensem que ha sigut una bona experiència, que ha anat bé per la ciutat i és una cosa que es pot exportar a Catalunya. Per això hem fet aquesta carta, per ajudar-los a prendre la decisió.


Per això, aposten per traslladar l'experiència del municipi al 27S i demanen a Procés Constituent que s'uneixi a la proposta de la CUP-Crida Constituent per bastir una candidatura de ruptura que aglutini aquells que comparteixen que la ruptura amb l'Estat espanyol és legítima i necessària, i una oportunitat per construir un nou país. En el text, atorguen a Procés Constituent un paper clau per aconseguir que la seva candidatura sigui una alternativa a la 'falsa dicotomia' entre la llista unitària i la de Catalunya Sí que es pot.

Tot i així, Procés Constituent ha decidit en assemblea aquest dissabte no presentar-se a les eleccions del 27S.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.