La Plataforma per la Defensa de Can Busquets entrega 2.800 signatures per 'aturar la urbanització'


Temes relacionats

L'Ajuntament aclareix alguns dels punts sobre el planejament de Can Busquets ( 4/mar/04)


  • Comparteix:

La Plataforma ja compta amb l'adhesió de 23 entitats i associacions.

La Plataforma ja compta amb l'adhesió de 23 entitats i associacions.

La Plataforma per la Defensa de Can Busquets ha entregat prop de 2.800 signatures a l'Ajuntament demanant la paralització de la urbanització prevista en la modificació del PGM de la Floresta. Vint-tres entitats també s'han adherit a la Plataforma entre les quals hi ha el grup municipal d'Esquerra Republicana que precisament va donar el seu vot afirmatiu al desenvolupament urbanistic d'aquest sector.

La Plataforma per la Defensa de Can Busquets ha fet entrega del plec de signatures recollides en els últimes dies. En total 2.279 persones han firmat el manifest que demana declarar aquests terrenys 'sòl forestal no urbanitzable' i incloure'l en el Pla Especial de Protecció de Collserola. Es demana que s'aturi el tràmit de modificació del PGM a la Floresta que contempla, entre d'altres mesures, la construcció de 64 cases en aquest sector.

De moment, el manifest compta ja amb l'adhesió de 23 entitats entre les quals hi ha Esquerra Republicana que, en el seu dia, va donar, precisament, el vot afirmatiu a la modificació del PGM del districte.

La portaveu de la plataforma, Marta Casas, explica que la preservació d'aquest espai és 'vital' no només per la Floresta o Sant Cugat sinó pel conjunt del país.

Marta Casas

Demanem la paralització de la urbanització. És el pulmó verd de Barcelona. Cal preservar-lo.


L'alcalde, per la seva banda, ha tornat a explicar que l'equip ha actuat 'escrupolosament' restrigint al màxim l'edificabilitat en aquests terrenys. Lluís Recoder creu que l'actuació que ha tingut Sant Cugat en aquest temà és modèlica i espera, ara, que la Generalitat li doni el vistiplau

Lluis Recoder

Crec que és una bona actuació. És la mateixa que estan començant a tenir altres ciutats de l'entorn. Qui toca decidir és la Generalitat.


Les signatures s'entregaran demà divendres al govern català per instar la Generalitat a aturar el tràmit de modificació del PGM, pendent d'aprovació per part de la Comissió Jurídica Assessora.
Dissabte dia 15 s'ha convocat una manifestació que sortirà de la Plaça Lluís Millet i recorrerà els principals carrers de la ciutat fins arribar a la Plaça Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.