Coneix els 14 santcugatencs que hi ha a les llistes pel 27S


  • Comparteix:

Logotip de la convocatòria d'eleccions / Font: Parlament de Catalunya

Logotip de la convocatòria d'eleccions / Font: Parlament de Catalunya

Les llistes del 27S compten amb 14 candidats santcugatencs de diverses formacions polítiques, alguns com Raül Romeva, de Junts pel sí, o José María Espejo-Saavedra, de Ciutadants, ocupen les primeres posicions de les llistes. El Partit Popular de Catalunya és l'únic partit que no té cap representant del municipi a la llista.

Junts pel sí
Raül Romeva (1)
Responsable de la campanya d'Òmnium Cultural per al 27S i president del Pacte Sancugatenc pel Dret a Decidir. És doctor en Relacions Internacionals i llicenciat en Economia. Exeurodiputat a Brusel·les per ICV durant dos mandats, va deixar la militància d'aquest partit el març passat. Romeva ha publicat diversos llibres de relacions internacionals i la situació política catalana, com 'Som una nació europea (i una carpeta incòmoda)'.

Àngels Ponsa (37)
Actualment és diputada de CDC al Parlament i durant vuit anys va ser regidora a la ciutat, on va assumir la tinència d'alcaldia de Serveis Personals.

Àlvar Roda (69)
Expresident de Ciutadans pel Canvi (CpC) i membre local del Moviment d'Esquerres (MES). Exregidor a l'Ajuntament per CpC-PSC, expresident d'Amics de Sant Cugat i la Fundació Sant Cugat, secretari de la UniPau i membre del consell de l'Ateneu santcugatenc.

UDC
Xavier Cortés (51)
És vicepresident d'UDC de Sant Cugat i exregidor d'Esports. També és membre de l'executiva comarcal del partit. Durant l'alcadia de Lluís Recoder va ocupar les regidories d'Esports, Medi Ambient i Descentralització. Als darrers comicis municipals es va quedar a les portes de ser regidor per CiU.

CUP
Maria Ferrer (56)
Treballadora social i membre de la CUP de la Floresta. Està molt implicada en el teixit associatiu d'aquest districte i forma part de l'AMPA de l'Escola La Floresta.

Ciutadans
José María Espejo-Saavedra (3)
Milita al partit des de la seva fundació i actualment ocupa la Secretaria d'Afers Jurídics del Comité Executiu. A les darreres eleccions al Parlament va ocupar el setè lloc a la llista i va ser escollit diputat.

Roberto Torrecilla (43)
Aquest any va ser presidenciable a l'EMD de Valldoreix i anteriorment havia estat vocal de la ciutadania, associacions i entitats del partit.

Nieves Florentina Varela (53)
Vinculada amb el partit.

Carme Gómez (72)
Vinculada a Ciutadans des de la seva creació, va presentar-se com alcaldable a les eleccions municipals de Sant Cugat del 2007 i 2011. A les últimes eleccions al parlament es va presentar com a número 15.

Catalunya sí que es pot
Dionisio Giménez (29)
Compromés amb la política veïnal, forma part de Podem a Sant Cugat. És periodista i col·labora a Ràdio La Floresta. Ha escrit diversos llibres de narrativa com 'Bagdag-Babylon Hotel' i 'Canción triste de Palestina'.

Josep Maria Balcells (81)
Formava part del Moviment d'Esquerres (MES), però va abandonar el partit i finalment va tancar la llista d'ICV-EUiA per a les eleccions municipals. Anteriorment, havia format part de Ciutadans pel Canvi (CpC) i va ser diputat al Parlament compartint grup amb el PSC.

PSC
Sandra Tirado (58)
Ha estat proposada per la sectorial de Diversitat i Nova Ciutadania. Va ocupar la posició 5 de la llista del PSC a les municipals.

Pere Soler (73)
Candidat alcaldable en les últimes eleccions municipals. Des del 2011 és regidor a l'ajuntament de Sant Cugat.

Francesc Aguilà (83)
Escollit aquest any primer secretari de la JSC del Vallès Oest. Estudiant de Ciències Polítiques a la UAB.

Pilar Gorina (suplent 5)
Ha estat proposada per la sectorial d'educació. A les últimes eleccions municipals era la número 6 de la llista del PSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.