ERC vol que el govern espanyol pagui el deute que Sant Cugat té amb Adif


  • Comparteix:

El cas es remunta a l'any 2005

El cas es remunta a l'any 2005

ERC ha presentat una esmena als pressupostos generals de l'Estat perquè s'inclogui una partida que compensi el deute que Sant Cugat té amb Adif arran d'una sentència del Tribunal Suprem. L'origen del cas es remunta al 2005, quan el consistori va expropiar uns terrenys a Adif situats entre l'avinguda de Volpelleres i l'estació de Renfe per construir la Ronda Nord. La discrepància en el valor de l'espai, que l'Ajuntament va xifrar en 100.000 euros, va arribar als tribunals. En la darrera sentència, ja ferma, el Tribunal Suprem va concloure que la quantitat a pagar és de 7'5 milions d'euros.

El secretari de política municipal d'ERC, Èric Gómez, creu que 'una empresa pública com adif no ha d'especular amb terrenys públic' i considera 'una barbaritat' que l'Ajuntament hagi de pagar 7'5 milions d'euros arran d'aquest cas.

Èric Gómez

Entenem que una empresa pública com Adif no ha de especular amb terrenys públics. Quan l'Ajuntament va expropiar els terrenys per fer-hi una infraestructura, no pot ser que Adif vulgui treure'n profit econòmic.


D'altra banda, ERC ha presentat tres esmenes més per sol·licitar altres partides pressupostàries. La primera demana una millora de les instal·lacions del Centre d'Alt Rendiment (CAR); amb la segona i la tercera reclamen al govern espanyol la construcció de dos intercanviadors de tren: un que connecti l'estació de FCG de Volpelleres amb la de Renfe i un altre que uneixi l'estació Hospital General amb la de Renfe de Rubí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.