Conesa defensa la bona gestió municipal en totes les contractacions d'obra pública


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat la transparència i bona gestió municipal en totes les contractacions municipals d'obra pública i ha garantit la 'màxima col·laboració' amb la investigació judicial de la branca santcugatenca de l'operació Petrum 2. Conesa ha dit que l'adjudicació de Promusa a la constructora Teyco que ara s'investiga, feta l'any 2008, es va fer amb total objectivitat i seguint criteris estrictament tècnics.

Conesa ha comparegut aquest divendres al migdia, poques hores després de l'entrada de la Guàrdia Civil al consistori i a la seu de Promusa. Ho ha fet acompanyada de tres regidors de l'equip de govern per donar informació sobre el cas que s'investiga, que afecta una adjudicació feta l'any 2008 a la constructora Teyco per part de l'empresa municipal d'habitatge, Promusa. La investigació s'emmarca en l'operació Petrum 2, encara sota secret de sumari, que vol trobar indicis de cobrament de comissions il·legals per l'adjudicació d'obres públiques a la constructora, propietària de la família Sumarroca.

L'alcaldessa ha explicat que la licitació investigada és del 2008, quan Promusa va haver d'obrir un nou procés de contractació per finalitzar les obres d'una promoció d'habitatge protegit a la plaça dels Rabassaires, a Volpelleres. L'empresa inicialment adjudicatària, Bruesa, va fer fallida, i la nova licitació va comptar amb més d'una quinzena d'empreses concurrents. Teyco va guanyar el concurs públic després d'un procés que Mercè Conesa ha qualificat d'objectiu i purament tècnic. L'òrgan encarregat de la licitació va ser la Mesa de Contractació de Promusa, integrada únicament per responsables tècnics de l'empresa municipal d'habitatge.

L'alcaldessa ha remarcat que l'Ajuntament i l'empresa pública d'habitatge fan una bona gestió de les contractacions públiques.

Mercè Conesa

El que vull és defensar la bona gestió d'aquest ajuntament, que procura màxima transparència en els processos de contractació.


Conesa ha afegit que, des d'aleshores, Teyco no ha guanyat cap altra adjudicació d'obres municipal, i ha fixat en uns 4 o 5 milions d'euros l'import de la licitació investigada

L'alcaldessa també s'ha mostrat sorpresa pel procediment escollit pel jutge instructor per requerir la documentació sobre aquest cas, que ha qualificat d'exagerat.

Mercè Conesa

Si ens haguessin sol·licitat per escrit el document l'hauríem lliurat igualment. Al nostre entendre és exagerat que el jutge hagi utilitzat la Guàrdia Civil per aconseguir-ho.


Tot i així, Conesa veu 'lògic' que si el jutge està investigant Teyco demani informació als ajuntaments que l'han contractat, però no creu que això afecti només ajuntaments convergents.

Mercè Conesa

Si el jutge està investigant Teyco té lògica que demani informació als ajuntaments que l'hem contractat. No crec que només siguem ajuntaments convergents els que l'hem contractat.


L'alcaldessa ha rebutjat 'per ara' entrar en lectures polítiques sobre aquesta operació, tot i que ha deixat anar que no només els ajuntaments convergents han contractat obres amb Teyco.

Divendres vinent, tots els grups polítics municipals estan convocats a una reunió informativa amb els responsables de Promusa per exposar tota la informació disponible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.