ICV-EUiA vol que Sant Cugat aculli refugiats de la guerra de Síria


  • Comparteix:

La situació dels refugiats de Síria és dramàtica / Foto: ACNUR

La situació dels refugiats de Síria és dramàtica / Foto: ACNUR

ICV-EUiA proposa que Sant Cugat s'ofereixi per acollir persones refugiades de la guerra de Síria i sumar-se així a la proposta de l'Ajuntament de Barcelona de creació d'una xarxa de ciutats refugi. Els ecosocialistes, a través d'una moció que presentaran al proper ple, critiquen la manca de voluntat política de les institucions europees per afrontar aquesta crisi, que està causant milers de morts.

ICV-EUiA assegura que aquesta situació vulnera els principis de la Convenció de Ginebra, segons la qual cal facilitar l'estatut de refugiat i donar protecció jurídica a les persones que fugen de països en guerra. Així, la moció insta l'Estat espanyol a activar les polítiques d'asil polític i a la Generalitat perquè hi tingui un paper actiu.

D'acord amb la moció, l'Ajuntament hauria de comprometre's a 'acollir persones refugiades i facilitar allotjament temporal, manutenció, ajudar-los jurídicament amb la tramitació dels expedients de refugi i posar a la seva disposició els serveis públics de formació, acollida, llengua i integració'.

El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez apel·la l'esperit solidari de Sant Cugat per involucrar-se en aquesta crisi internacional.

Ramon Gutiérrez

Creiem que Sant Cugat és una ciutat solidària en molts aspectes, com en l'acollida de nens sahrauís. Davant d'aquest drama humà, la ciutadania vol reaccionar i l'Ajuntament també ho ha de fer.


La moció també preveu la comunicació d'aquesta voluntat a les entitats municipalistes del país, als governs català i de l'Estat espanyol, a les entitats ACNUR i Asil.cat i a la Creu Roja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.